Tip os log ind
  • 1/: Mandags-walkerne starter altid med at fortælle en god positiv historie fra deres liv - så er der noget at tale om, når man går ud på den ugentlige tur rundt i lokalområdet foto Laila Kempel
  • 1/: Efter gåturen afsluttes der altid med en kop kaffe og en snak foto laila kempel
  • 1/:
  • 1/:
  • 1/:

Går tur med de gode historier

Mødestedet har en central plads for Mandags-walkerne
28. september 2016, 15.52

Man tager en engageret ildsjæl og nyslået efterlønner, der er på jagt efter nye opgaver - og får en indpisker, der hver mandag møder frisk og frejdigt op ved Mødestedet klar til at guide de fremmødte gennem den lokale natur.

Med sig har hun også et par kander kaffe og kopper til at drikke dem af.

Annie Bech Nielsen har været med i byfornyelsen stort set siden det hele startede op for efterhånden mange år siden.

Hun har derfor fået ambitionerne og tankerne omkring mødestedet ind med modermælken.

- Det skulle jo gerne være et naturligt omdrejningspunkt - et sted, hvor man mødes forklarer hun.

Så den første mandag, hvor hun IKKE skulle møde på arbejde, havde hun inviteret til mandags-gåtur for alle, der ville med.

- Jeg skulle jo have noget at give mig til. Jeg skulle jo ikke gå i stå bare fordi jeg gik på efterløn, siger Annie Nielsen, som håbede at få nogen at følges med.

Og det kom der.

- Det er ikke en forening eller noget organiseret. Alle møder bare op og er med, hvis de har tid og lyst. Efterhånden er der en del faste hver mandag, men man er jo ikke forpligtet til det, bare fordi man har været med ugen før. Det er helt uformelt. Skulle det ske, at jeg ikke kan, så sørger jeg for, at en anden planlægger en rute, siger Annie.

Hun brygger også altid et par kander kaffe, så der er en hyggelig afslutning på gåturen.

Inden deltagerne begiver sig afsted, stiller alle sig i rundkreds og fortæller en positiv historie, de har oplevet, siden sidst.

- Det er ikke noget prangende, eller stort og detaljeret. Det er jo det man kan spørge ind til, mens vi går vores tur, siger Annie, der undervejs også får en symbolsk mønt stukket i lommen fra deltagerne, som således bidrager til den hyggelige afslutning midt på gaden - midt i byen og midt i dagens liv.

Ordet er dit