Tip os log ind
Billede: Kristine Påske, Bording og Kristina Linnebjerg, Christianshede (nr. 1 og 2 fra venstre forreste række) udfylder hver især helt suverænt rollerne som henholdsvis Marty og Jan fra den seje og smækre pigeklike Pink Ladies. Man mærker tydeligt deres store potentiale og flair for teater, som blev vist i de foregående års store roller på scenen i Thorning Friluftsspil

Grease - klar til at trykke speederen i bund

Friluftsspillet i Thorning har stor gavn af at øve hele weekender og er klar til premieren 2. juni
23. maj 2018, 08.45

FRILUFTSSPIL Det bærer frugt at øve mange timer i løbet af en koncentreret weekend. Det må de mange amatør-entusiaster fra Friluftspillet i Thorning konstatere.

- Hjernen er frisk oven på en god nats søvn, så skuespillere er koncentrerede om forestillingen - sågar mange timer i træk, siger instruktør Mathilde Østergaard.

Med opsætning af Grease kan man virkelig glæde sig til endnu en seværdig forestilling i Thorning Friluftsspil. Grease har alt: De fedeste hits, kanon dansenumre og en romantisk kærlighedshistorie med fuld knald på.

Instruktør, skuespillere og backstage-kor finpudser i øjeblikket forestillingen og fokuserer på de små detaljer, der fuldender billedet af en eventyrlig forestilling.

Skuespillerne synes, det er sjovt at være en del af holdet og få professionel sparring, så man kan udvikle sig på det personlige plan. Alle svinger godt sammen. Simon Skellgaard Lyngesen, der på fantastisk vis spiller Doody - én af de barske drenge i T- birds gruppen, fortæller begejstret om det gode sammenhold. Desuden fremhæver han også det unikke i, at Thorning Friluftsspil har valgt den komplette udgave af musicalen med alle de ørehængende sange fra den legendariske film, og at der synges på engelsk.

Hovedrollerne som Sandy og Danny spilles af henholdsvis Stine Skellgaard Lyngesen, Silkeborg og Thomas Sandal, Lind ved Herning. Stine er en fortræffelig skuespiller og har en enestående flot og klangfuld stemme. Det lyser ud af hende, at hun elsker at stå på en scene - siger selv, at hun er helt vild med det. Den største udfordring har været at leve sig ind i Sandys karakter, der skifter fra den søde pæne pige til en frigjort teenager. Thomas har stor respekt for skuespilpræstationerne i den kendte film. Han er meget bevidst om de store publikumsforventninger, der kan være, når man stiller sig i centrum. Da sang og dans fylder meget i forestillingen, har han lagt mange kræfter her i. Han føler dog, at han er vokset med opgaven og kan tydeligt mærke den personlige udvikling, der er sket. Han og Stine har det enormt godt sammen - kemien passer. Det er ikke helt ligegyldigt, når man nu skal stå meget tæt sammen og kissemisse.

Grease opføres syv gange fra 2. - 10. juni på Friluftsscenen i Thorning under de gamle egetræer - "Danmarks hyggeligste Friluftsspil".


Ordet er ditMere Kultur