Tip os log ind
  • 1/: Senior håb og liv leverede det største antal omgange og kilometer til Stafet for livet og præsterede i fællesskab næsten 4000 kilometer på 24 timer
  • 1/: De forskellige holdtelte var indrettet individuelt, og gav mulighed for afslapning imellem kilometrene.
    Foto: Flemming Hansen

Gulklædte fightere i front

Stafet for Livet fik flot debut i Ikast
08. maj 2019, 07.07

IKAST Der blev gået til den - sådan helt bogstaveligt - da Ikast blev en del af det nationale landkort med Stafet for Livet-arrangement.

Fra lørdag formiddag og 24 timer frem tilbagelagde 550 deltagere i alt 13.500 kilometer og samlede et endnu større antal kroner ind til Kræftens Bekæmpelse

En gruppe meget aktive og engagerede borgere har siden august arbejdet med en opfordring fra den landsdækkende forening om at lade stafetten komme til Ikast.

Det kom den med bravour i weekenden, hvor den på fornemmeste vis fik en debut, der havde det hele: En hyldest til fighterne - de gulklædte deltagere, der er - eller har været ramt af kræft - og de mange supportere, der bare gik og gik i 24 timer.

Peder Fenger - formand for Stafet for Livet i Ikast lukkede - døgnets event ned med en æresrunde, hvor de gulklædte fightere i front tog en sidst tur ud på den 570 meter lange tur rundt om multihuset Hjertet i den vestlige ende af Ikast.

Forskellige hold havde med lige så vidt forskellige deltagere inkvarteret sig i de opstillede mandskabstelte. På forhånd havde de lavet aftaler med forskellige sponsorer, der alle bidrog til indsamlingen.

Hver enkelt hold havde også mulighed for at lave forskellige aktiviteter for at samle flere penge ind. Der blev solgt både popcorn, kager og slushice fra mandskabsteltene. Alt sammen med formål om at indsamle penge til Kræftens bekæmpelse.


En fantastisk rejse

Stafet for Livet i Ikast havde valgt at alliere sig med kollegerne i Herning, der har et par år på bagen.

- Det er så dejligt, at vi har kunnet lave en erfaringsudveksling. De har hjulpet os i gang og under afviklingen, og når de gennemfører deres event til august, så rykker vi til Herning og hjælper hos dem, forklarer Peder Fenger og fortsætter

- Jeg ved, at vi har samlet en god sum penge ind. Jeg kender ikke det præcise tal endnu, men jeg skal nok komme med en melding, når vi ved det. Jeg håber, at det er tal med mange nuller bagefter

- Det har været forrygende. Det har været et døgn, hvor vi har fejret livet og mindet dem, der ikke er her mere. Jeg synes vi har skabt håb og specielt da vi stoppede det hele i går klokken 21 til lysfestivalen fik vi alle en klump i halsen. Belinda Birkemose holdt en tale, som i den grad bevidste, at hun er en af fighterne, fortæller Peder Fenger søndag formiddag, da det hele officielt blev fløjtet af og et stort oprydningsarbejde sat ind.

Birger Mejlholm har også siddet i styregruppen og er lige så begejstret som formanden.

- Det har været en fantastisk rejse siden vi startede i august, siger Birger Mejlholm, der selv gik 16-17 kilometer i løbet af de 24 timer.

Hans familie har været hårdt ramt af kræft, og han er ikke i tvivl om, at arrangementet er kommet for at blive.

Der var 550 tilmeldte deltagere, der til sammen gik 13.600 kilometer. Enkelte nåede faktisk over 100 kilometer, og flest omgange leverede Senior Håb og Liv, der trykkede 6979 gange på omdrejningstælleren.
Ordet er ditMere Ikast