Tip os log ind
Stig Villadsen er godt i gang med at opbygge en kundekreds i Ikast
Foto: Steen Hebsgaard

Gulvafsliber med 23 års erfaring

Hustruen ville gerne til Ikast - og så startede Stig Villadsen Ikast Gulvafslibning
04. april 2017, 09.50

IKAST Ikast har fået et nyt håndværkerfirma med en erfaren mand bag ved.

Det er Ikast Gulvafslibning, der så dagens lys tilbage i februar og med Stig Villadsen bag roret og som - foreløbig - eneste mand ansat.

Det er til gengæld erfaren håndværker, der nu tilbyder kunder alle former for gulvbehandling, gulvlægning, afslibning og overfladebehandling.

Stig Villadsen, der stammer fra Roslev i Salling og er uddannet tømrer, har nemlig arbejdet i et gulvfirma i Skive gennem 23 år.

Men så en dag ville hustruen, Lene, der arbejder med pædagogisk arbejde på Skovbjergparken, gerne til Ikast, hvor hun er vokset op.


Drømmen opfyldt

- Og så så jeg muligheden for at få opfyldt en drøm om at blive selvstændig, siger Stig Villadsen, der driver sit firma fra Svaneparken 251 A i Ikast.

Herfra tager han sin veludstyrede firmavogn med rundt til kunder i det midtjyske. I bilen befinder sig spritnyt maskineri til blandt andet gulvafslibning.

- Og det nyeste inden for markedet er næsten støvfri gulvafslibere, der efterlader sig meget lidt støv i forhold til de ældre maskiner, fortæller Stig Villadsen.

- Som ganske ung, fulgte jeg min interesse for bygningshåndværk og gik i lære som tømrer. For mig var det et godt valg, da jeg lærte at håndtere værktøjet og materialerne og dermed blev i stand til at udføre arbejdet på en håndværksmæssig korrekt måde.

- Glæden ved at se forvandlingen af det smukke træ, fra et hårdt brugt og slidt gulv, til det igen fremstår nyslebet og fint, har aldrig fortaget sig i de mange år, jeg har arbejdet med gulvafslibning.


Mester selv er i arbejde

- Jeg glæder mig mest over de opgaver, hvor jeg selv har haft den direkte kontakt med kunderne. Snakken inden opgavens start, hvor alle forventninger og ønsker bliver afstemt, sikrer det rette valg af overfladebehandlingen. Der er oftest mange muligheder, også behandlingsformer og materialer som kunden måske slet ikke har overvejet, eller kendt til. Her kommer min mangeårige erfaring, kunden til glæde, da jeg har den indsigt i tingene, som kan belyse fordele og ulemper ved de mange muligheder for overfladebehandling, siger den nye virksomhedsejer i Ikast.

- Jeg har ingen intentioner om at opbygge nogen større virksomhed, med ansatte og flere biler og alt hvad der hører til den slags. Derimod er det vigtigt for mig at holde tingene på et niveau, hvor den nære kontakt med kunden, sikrer det absolut bedste slutresultat i forhold til ønskerne. Det betyder, at jeg kan tilbyde afslibning af gulve, samt overfladebehandling, præcis som kunden ønsker det. Styrken ligger i at det er mester selv, som både laver aftalen og udfører arbejdet.


Ordet er dit