Tip os log ind
Helmer Lund var lærer i 31 år, heraf de 29 år på Nordre Skole i Ikast.
Foto: Privatfoto

Han kunne godt li' at skille sig ud

15. august 2019, 06.38

Mindeord Carsten Lund har på vegne af familien indsendt mindeord om sin storebror, tidligere Ikast-lærer Helmer Lund, der er død i en alder af 66 år.

Helmer Lund blev født på slægtsgården Lundgård i Uhre ved Ikast i 1953, hvor han voksede op som nummer fire i en søskendeflok på seks i en kernefamilie med kærlige og gode kristne værdier.

Helmer blev efter endt realeksamen og HF-uddannelse uddannet skolelærer fra Herning Seminarium i 1978 og virkede som lærer i 31 år, heraf de 29 år på Nordre Skole i Ikast, hvorfra han blev pensioneret.

Helmer var i folkeskolen på Vestre Skole i Ikast meget engageret i elevrådsarbejde og var i flere år formand for skolens elevråd og i en periode også medlem af bestyrelsen for Landsorganisationen for skoleelever i Danmark. Han vil sikkert også være husket af mange fra frugtboden, som han selv byggede.

I fritiden var Helmer i flere år med i FDF og spillede i en periode piccolofløjte i Børge Nørkjærs tamburkorps. Efter skole hjalp vi børn til med arbejdet hjemme på gården. Derudover arbejdede Helmer også i en periode på Ikast Bibliotek og hjalp til med at holde orden og sætte bøger på plads.


Ølkusk, lærer og korsanger

I flere år kørte Helmer rundt på en gammel håndmalet knallert. Han kunne godt lide det originale og at skille sig ud fra mængden. Senere tog han også motorcykelkørekort og kørte i flere år rundt på en ældre MZ-motorcykel, som han blandt andet har kørt på til Polen for at besøge en penneveninde, som han havde holdt kontakt med i mange år.

Inden Helmer begyndte at læse til lærer, var han i en periode ølkusk, først ved Oskar Tuborg i Ikast og senere ved Tuborg-depotet i Herning.

Som lærer virkede Helmer i mange år både som klasselærer, biologi/natur- teknik- og sløjdlærer, ligesom han også i flere år havde specialklassen på Nordre Skole. Dette arbejde var han meget engageret i.

Helmer boede i mange år alene på Skolegade i Ikast. I de unge år boede han nogle år på sin søster og svogers gård i Grødde ved Ikast. Herefter boede han nogle år i et kollektiv på det gamle mejeri i Fasterholt samt nogle år i Tulstrup, inden han købte huset i Skolegade. Han indfandt sig godt med at bo alene. I 1987 fik han datteren Cille, som var hans et og alt.

Helmer holdt meget af at synge i kor. Han sang i mange år tenor i koret Den Totale Dekadence i Ikast samt de senere år også i Ekkokoret i Engesvang. Her nød han både korsangen og det sociale samvær. Det betød meget for ham.

I flere år har Helmer været kendt i bybilledet for at køre rundt i vores mors gamle blå Toyota Starlet med vores fars over 50 år gamle trailer efterspændt. Han gik ikke af vejen for at hjælpe folk med at slå deres græsplæne eller klippe deres hæk samt meget andet forefaldende arbejde.

I foråret fik Helmer desværre konstateret en uhelbredelig leversygdom. Han skulle fredag 16. august have været til Skejby til samtale om muligheden for at blive levertransplanteret.

Helmer blev kun 66 år. Han var et meget kærligt og hjælpsomt menneske og efter­lader et stort tomrum i hele familien, ikke mindst for datteren Cille og svigersønnen Morten og de to børnebørn, William på 7 og Johanne på snart 3 år, samt vores mor på snart 96 år og os fire tilbageværende søskende, svogre og svigerinde.

Æret være Helmers minde.

Mindeordet om Helmer Lund blev bragt i torsdagsavisen, men ved en fejl kom ikke hele teksten med. Redaktionen beklager og bringer her den fulde ordlyd.


Ordet er ditMere Navne