Tip os log ind
Lars Hansen fra Bording er ejer af Hansens Pølsevogn. Her ses pølsemanden i aktion på Jens Christensens Plads ved byfesten i Bording. ?
Foto: Henrik Ole Jensen

Hansen stiller den lille sult

Bording Erhvervsforenings nyeste medlem er ekspert i hotdogs
29. september 2019, 08.39

Bording Da Bording Erhvervsforening for 50 år siden blev skabt af købmand Rabech Pedersen, var det i en handelsby med blandt andet syv købmænd, tre bagere, to slagtere, fem bilværksteder og tre forretninger, der solgte tekstiler.

Siden er meget ændret, men erhvervsforeningen er »still going strong«, og sammensætningen af medlemmerne er nu noget anderledes.

Eksempelvis byder formanden for Bording Erhvervsforening, Lars Lausten, velkommen til medlem nummer 64, som er Hansens Pølsevogn.


Et hit blandt fodboldspillere

Der er tale om en enkeltmandsvirksomhed, som ejes af 52-årige Lars Hansen, der er født og opvokset i Bording.

Han var blandt andet at finde til byfestugen på Jens Christensens Plads.

Weekenden inden var det de mange gæster til fodboldturneringen XL-Bording Cup, der frekventerede pølsevognen, som havde taget opstilling over for Egeblomster i Bredgade.

- Det er sjovt at være ude at tale med folk. Man hører lidt om, hvad der sker i byen. Det er derfor, jeg købte pølsevognen, siger Lars Hansen.


Kun en fritidsinteresse

Tidligere på året var Hansens Pølsevogn også at finde ved Føtex i Ikast, men det var ikke efter en skemalagt plan.

- Det er tredje år, jeg har pølsevognen, men jeg er ikke ude ret ofte. Det er mest for at få tiden til at gå. Det er en fritidsinteresse, fortæller pølsemanden, der stiftede sin virksomhed tilbage i februar 2017.

Pølsevognen har ikke egen motor, så den skal trækkes efter bilen, og det er måske heldigt nok, for indimellem er dagens arbejdssted et godt stykke fra 7441 Bording.

- Jeg tager blandt andet ud til bagagerumsmarkeder, fødselsdage, bryllupper og konfirmationer, siger Lars Hansen, som nyder sin hobby.

- Det er jo ikke de store og dybe samtaler, man kan nå i den tid, det tager at spise en pølse. Men det er hyggelig småsnak, fortæller han.


Klar til fjerde glade smiley

Menuen i pølsevognen er hotdogs, frankfurtere, franske hotdogs og ristede pølser.

- Jeg har ikke pomfritter, for det er helt vildt, hvad det koster i forsikring, hvis man skal have en frituregryde i vognen. Tingene skal kunne betale sig, og når jeg ikke er ude ret ofte, går det ikke at have friture, forklarer Lars Hansen, der ikke er alene om projektet.

Sønnerne Anders på 18 år og Gustav på 15 hjælper gerne med at passe pølsevognen.

Trekløveret har styr på hygiejne, rengøring, fødevareopbevaring og alt det andet, Fødevarestyrelsen undersøger ved sine kontroller.

Siden opstarten har Hansens Pølsevogn haft tre kontrolbesøg, som alle er mundet ud i en glad smiley.

Detailvirksomheder, som sælger mad og drikkevarer til forbrugerne, belønnes med en Elitesmiley, når de har fået mindst fire storsmilende smiley'er i træk og ikke haft nogen anmærkninger de seneste 12 måneder.

- Jeg glæder mig til, at kontrollen kommer igen, for alt er, som det skal være, så næste gang får jeg Elite-smiley, siger Lars Hansen med et stolt smil i ansigtet.


Tre ud af fire tager en spontan pølse

Hansens Pølsevogn bruger pølser fra Steff-Houlberg - ligesom mere end 40 procent af alle andre pølsevogne og grillbarer i Danmark.

- Steff-Houlberg lavede engang en undersøgelse, som viste, at 77 procent af kunderne ikke på forhånd har bestemt sig for at besøge en pølsevogn, men de ankommer i stedet som resultat af en spontan handling, fortæller Lars Hansen og tilføjer, at det derfor er vigtigt at stå de strategisk rigtige steder, hvor folk med en lille sult kommer gående forbi.

Og allerede nu har Lars Hansen et godt bud på, hvad kunderne vil købe mest af, hvis de er i hotdog-humør.

Han har nemlig tidligere lavet en lille statistik, der viser, at 46 procent foretrækker en almindelig hotdog, mens 54 procent foretrækker en fransk hotdog.


Ordet er ditMere Bording