Tip os log ind
Skoleleder Ricardo Passo har været med siden 2012.
Foto: Jacob Hove

Happy birthday ISIB

Den internationale skole fejrer på torsdag 10-årsjubilæum
22. maj 2019, 13.24

Ikast-Brande Det er en skole, der har været igennem en rivende udvikling, der på torsdag kan fejre sit 10-årsjubilæum.

Det siger skoleder eller head of school, som det hedder her, Ricardo Passo, der gør status forud for den runde fødselsdag.

Han har selv været med siden 2012.

Dengang foregik undervisning i lånte lokaler i Vestre Skole, men siden august 2013 har undervisningen foregået i det C.F. Møller-tegnede domicil på Bøgildvej.

- Det har været en spændende og hård udvikling. Da jeg startede, var økonomien dårlig, og der var for mange ansatte til for få elever. Flere ting fungerede ikke, blandt andet havde vi ikke et system til at kontakte forældre, og vi måtte også have forældrene til at betale mere, for den første opgave var at sikre en ordentlig økonomi, og det lykkedes, siger Ricardo Passo.

Da han startede, var der under 100 elever, mens der nu er lidt over 200.

En af grundene til, at en skole som International School Ikast-Brande kan eksistere og trives, er at Ikast-Brande Kommune er hjemsted for flere meget store virksomheder, hvis medarbejderes børn i stor stil benytter skolen.

Al undervisning foregår på engelsk, undtagen danskundervisningen, der undervises efter Cambridge-skoleordningen, og elever går i skoleuniform.

50 familier fra Siemens har blandt andet deres børn gående her.


Flere danske elever

Ifølge Ricardo Passo, der har en italiensk og jamaicansk baggrund og er opvokset i Panama, har skolen de seneste år fået en større og større andel af elever med dansk baggrund.

- Jeg har været et globalt menneske hele mit liv, og jeg tror, at flere og flere finder ud af, at vi lever i en global verden, og det er godt med en international baggrund, siger han.

En af skolens formål er at uddanne verdensborgere, »der kan stille de rigtig spørgsmål, så de bedre kan forstå verden omkring dem«, som det fremgår af skolens vision.

Dagen fejres internt på skolen.


Ordet er ditMere Ikast-Brande kommune