Tip os log ind
Mikael Anderson (t.h.) fremtvang straffesparket, som - ganske ufortjent - bragte FCM foran i Horsens.
Foto: Claus Fisker/ritzau Scanpix

Heldige FCM sled sig til sejr i Horsens

FC Midtjylland var spillet ned inden pausen, men Kaba Sory scorede to gange i 2-0-sejren
11. august 2019, 18.38

FODBOLD Nogle gange skal man bare tage de tre point og løbe ud bussen. Sådan må FC Midtjylland-lejren have følt det efter første halvleg af »ulvenes« 2-0-sejr i Horsens.

I slutminutterne af halvlegen lignede FCM-holdet en enhed, der hungrede efter pausen. Hjemmeholdet AC Horsens havde spillet et tungt, tempoforladt og ugideligt FCM-mandskab ud af græsset, men havde ikke fået udbytte i form af scoringer - på trods af flere gigantiske målchancer. Den største tilfaldt Rune Frantsen, der to meter fra stregen blot skulle passere forsvarsspilleren Rasmus Nicolaisen. Bolden prellede af på Nicolaisens fod ...

I stedet dukkede Mikael Anderson op i værternes felt, hvor den eksplosive offensivspiller fremtvang et korrekt straffespark - præcis som forleden i udekampen mod AGF.

Sory Kaba - »ulvenes« nyindkøbte landsholdsangriber fra Guinea - scorede sikkert fra 11-meter, og så var hele kampen vendt på hovedet.

Hos Horsens må man stadig undre sig over, hvordan hjemmeholdet var bagud. Ikke mindst i begyndelsen af anden halvleg, hvor Kaba også scorede til 2-0.

En strid modvind pressede Horsens, Júnior Brumado reagerede hurtigt og serverede bolden for Kaba, der elegant lobbede læderet over målmand Michael Lansing. Et rigtigt angribermål.

Forud for torsdagens returkamp i Europa League, hvor skotske Rangers FC tager imod i Glasgow, havde FCM-træner skiftet markant ud. Erik Sviatchenko var i karantæne, mens der var pauser på bænken til Tim Sparv, Evander Ferreira, Gustav Wikheim og Frank Onyeka.

Rokeringerne gav debut til venstrebacken Nicolas Dyhr samt spilletid til reserver som Manjrekar James, Awer Mabil og Mikael Anderson. De to sidstnævnte fik chancen som 8'ere på den centrale midtbane.

FC Midtjylland hævede - heldigvis - det spillemæssige niveau i anden halvleg, men imponerende var det på ingen måde. Til gengæld er det imponerende, at FCM'erne nu har hentet fem sejre på stribe i Superliga-sæsonen.


Ordet er ditMere Fodbold