Tip os log ind
Den faste behandlerstab i Helsehuset udgøres af (f.v.) Tina Lütje Andersen, Lise-Lotte Simonsen og Saida Rifi.

Helsehuset i Ejstrupholm

15. oktober 2018, 21.47

SUNDHED Listen over ydelser hos Ejstrupholm Helsehus er lang, faktisk en hel del længere end listen over behandlere, som aktuelt tæller tre personer: Tina Lütje Andreasen, Saida Rifi og grundlægger og indehaver Lise-Lotte Simonsen. Akupunktur, zoneterapi og massage i forskellige afskygninger er sammen med tankefeltterapi, stressrelease, aromaterapi, reikihealing og Bach blomsterterapi blot nogle af de mange behandlingstilbud, man kan vælge imellem, og inden længe håber trioen at kunne tage hul på et samarbejde med en hypnotisør.

Lise-Lotte Simonsen er oprindeligt en af Danmarks første kvindelige automekanikere. Hun flyttede til Smedbæk i 2005, som hendes accent fortsat ubarmhjertigt afslører fra Københavnsområdet, og efter et års tid med alternativ behandling som bibeskæftigelse, gik hun "all in" og gjorde sin passion til sit hovederhverv i 2006.

I en halv snes år foregik det på hjemadressen, men i 2011 åbnede hun Helsehuset på Østergade i Ejstrupholm. Indtil for små to et halvt år siden på førstesalen i nr. 12, men i sommeren 2016 rykkede Helsehuset ned i stueetagen, hvilket på trods af færre kvadratmeter har vist sig som en stor fordel. Både for kunderne, som slipper for at forcere trappen til 1. sal, og fordi der er blevet meget mere ro - der er simpelthen en bedre energi og harmoni i stueetagen, oplever Tina Lütje Andreasen.


Udgangspunkt i den enkelte

Hver især har de tre behandlere deres eget rum, og en af sidegevinsterne ved at være tre er udover muligheden for faglig sparring og en stor vifte af tilbud, er, at de kan sende klienterne videre til hinanden, hvis det kan føre til et bedre resultat. Som oftest går henvendelserne gennem Lise-Lotte, der så finder ud af, hvad den enkelte har brug for, og hvem der er den bedste til at afhjælpe vedkommendes problem(er). Her kan den personlige kemi også spille ind.

- Klienter er forskellige, konstaterer Lise-Lotte Simonsen, men Tina Lütje understreger, at der altid tages udgangspunkt i, hvad vedkommende har brug for.

- Vi prøver at gå bagom. Hvor gør det ondt - og hvorfor, forklarer hun. Her kan medicin og ikke mindst dens bivirkninger spille en stor rolle, så det er ikke usædvanligt, at klienterne bliver sendt hjem med en opfordring til at tage en snak med egen læge om, hvorvidt deres medicinering er skruet rigtigt sammen eller trænger til et lille "serviceeftersyn".


Massage til jobsamtalen

Den nyeste på holdet er Saida Rifi, der kom til i 2015. Oprindeligt er hun fra Marokko, men efter at have boet en årrække i Holland flyttede hun til Danmark for 14 år siden. Hun er uddannet som massør i Horsens og fortæller, at hun på et tidspunkt fik en mail om, at Helsehuset søgte en massør. Jobsamtalen bestod først og fremmest i en omgang massage af Lise-Lotte, og den var af en sådan kvalitet, at hun blev ansat - og har været det siden.

Samarbejdet med Tina Lütje blev grundlagt, da Lise-Lotte Simonsen var mentor for hende under hendes uddannelse. Selv tog hun sin første uddannelse som alternativ behandler helt tilbage i 1995. Årsagen var, at hun selv havde prøvet zoneterapi "med gigantisk udbytte", som hun siger, men som alternativ behandler er man aldrig færdiguddannet. I det hele taget lægger trioen meget vægt på at holde sig ajour og at holde et højt fagligt niveau.

- Det er det, der er allervigtigst, betoner Lise-Lotte Simonsen.


Justerer rollatoren

- Folk der kommer her skal føle, de får et godt udbytte - vi tager vare på hver enkelt, uddyber hun, og det sker i gensidig respekt for andre alternative behandlere i området, som de gerne samarbejder med og af og til byder indenfor i Helsehuset. Indtil videre har trioen blandt andet haft besøg af en håndlæser og en kinesiolog, og som nævnt i indledningen er man på vej til at kunne tilbyde hypnose.

- Vi har ingen konkurrenter, kun kolleger, fastslår Lise-Lotte Simonsen.

At hun har en uddannelse som automekaniker i rygsækken, har flere fordele. Skal der justeres på en rollator, så føreren ikke går skævt og belaster kroppen forkert, klarer hun såmænd også det, og hun indrømmer gerne, at hendes håndværksmæssige baggrund præger hendes måde at anskue kroppen på. Og så mener hun iøvrigt selv, at hun er født under den mest nysgerrige planet i hele universet.


Ordet er ditMere Ejstrupholm