Tip os log ind
Hessel-brødrene.
Foto: Pr-foto

Hessel med nyt rekordregnskab

Kombinationen af et bredt sortiment og et stærkt voksende eftermarked er hoved-ingredienserne i det seneste regnskab fra bilforhandleren Ejner Hessel, hvor man både målt på omsætning, bundlinje og antal medarbejdere sætter ny rekord
07. maj 2019, 11.42

Ikast-Brande Den familieejede bilforhandler Ejner Hessel A/S kunne i 2018 fejre sit 50-årsjubilæum med ny rekord i både omsætning og overskud. Samtidig er medarbejderstaben vokset fra 957 til 1049 på tværs af virksomhedens 24 afdelinger.

I alt voksede omsætningen i det forgange regnskabsår med knap 500 millioner kroner til 5,4 milliarder kroner, mens resultatet før skat voksede med 45 procent til 175 millioner kroner i 2018. Resultatet efter skat er i samme periode vokset fra 93 til 135 millioner kroner.


Premium

Bjarne Hessel, adm. direktør i Ejner Hessel, forklarer, at væksten især skal findes inden for Ejner Hessels premium-brand, Mercedes-Benz, der har lanceret en række modeller, som taler til et bredere publikum end tidligere og i høj grad appellerer til mellemklassekøberne.

- Siden 2010 har vi seksdoblet salget af personbiler fra Mercedes-Benz. Det øgede salg kan blandt andet tilskrives, at Mercedes har lagt sig i selen for at udvide deres sortiment, så de nu appellerer til flere kunder, lyder det fra Bjarne Hessel, som samtidig forklarer, at forhandlerens andet primære mærke, Renault, ligeledes har genereret en flot indtjening i 2018 efter et par hårde år, der var præget af afgiftsomlægninger.

- Udover personbiler ser vi også fortsat vækst inden for både vare- og lastbiler, hvor nye modeller fra producenterne samt satsningen på de miljørigtige motorer har givet os mange positive tilbagemeldinger fra kunderne. Man kan således fristes til at sige, at vi kører på alle cylindre, siger Bjarne Hessel i en pressemeddelelse.

2018 blev også året, hvor koncernen slog dørene op for spritnye udstillinger og værksteder for såvel Renault som Mercedes-Benz i Aarhus, der således er den største afdeling med knap 200 medarbejdere.

Trods god belægning på værkstederne er Ejner Hessel alligevel gået nye veje i 2018 med lanceringen af en digital abonnementsordning - kaldet Hessel Plus. Hessel Plus er i tråd med abonnementsbølgen, som ruller ind over Danmark i disse år, og konceptet giver alle Renault og Dacia-ejere mulighed for at betale for at være kunde - og interessen har været forbavsende høj.


Pligt til at uddanne

De gode tider i udstillingen har også haft en mærkbar effekt ude i Ejner Hessel-afdelingernes værksteder, hvor antallet af kolleger er vokset markant.

60 nyoprettede mekanikerstillinger tegner sig for to tredjedele af den samlede vækst i antallet af medarbejdere. Dertil kommer, at Ejner Hessel har indgået i alt 35 nye praktikaftaler til mekanikerlærlinge, så man i dag har i alt 123 lærlinge i virksomheden. Og især den udvikling er Bjarne Hessel stolt af.

- Vores far, Ejner Hessel, sagde for 45 år siden, at det er erhvervslivets opgave og pligt at uddanne unge mennesker. Og det var ikke bare tomme ord. For siden dengang har andelen af lærlinge udgjort mindst 25 % i forhold til udlærte mekanikere. En meget stor andel af alle de lærlinge, vi har uddannet i virksomhedens 51-årige historie, er fortsat i virksomheden efter deres læretid og har i den grad medvirket til at bygge virksomheden op til det, den er i dag. Generelt kan vi sige, at vi er særdeles stolte af vores medarbejderskare. Uden så kompetente og dedikerede folk i vore bilhuse havde vi aldrig landet et så flot resultat i 2018, slutter Bjarne Hessel.


Ordet er ditMere Erhverv