Tip os log ind
Connie Busack behøvede ikke betænkningstid for at sige ja til Røde Kors henvendelse om at få en hjerterstarter placeret i Strøgcentret foto Laila Kempel

Hjertestartere bør altid være tilgængelig

13. februar 2017, 17.27

FØRSTEHJÆLP Ikast Røde Kors` havde planlagt at flytte sin indendørs hjertestarter, som Rex Blomster i mange år venligst har haft placeret i deres butik, ned til Røde Kors` genbrugsbutik Strøget 42 (overfor Bakkehuset).

Men naboen i nr. 40 havde samme dag, som Røde Kors fik sit udendørsskab hjem, fået samme rigtig gode ide, at flytte deres hjertestarter udendørs.

- Men at placere to startere med ti meters mellemrum, var tåbenlig, så derfor skulle der andre planer på bordet.

Røde Kors mente den måtte flyttes op midt i Strøgcentret, hvor der kun var brug for et indendørs skab.

Foreningen fik kontakt til Connie Busack, indehaveren af Hos-Busack tøjforretningen. Hun var med på den ide` og enig i, at en hjertestarter skal være tilgængelig døgnet rundt. Så sammen med Røde Kors fandt hun en fin synlig placering på deres facade ud mod selve Strøgcentret.

- Vi håber byens borgere vil tage godt imod og passe på den, lyder opfordringen fra Røde Kors lokalforening

Får man brug for starteren, tager man med begge hænder fat i de to håndgreb øverst på siden af skabet og hiver låget ud mod sig selv.

Det starter en alarm, som man ikke skal bruge tid på at slukke, det er nemlig sekunder der tæller når en person falder om med hjertestop.

Sirenen kan stoppes når låget lukkes.

Kommer starteren rent faktisk i brug, sendes den med patienten i ambulancen til sygehuset, så lægerne kan aflæse hvad der er sket.

Sker det, at man ikke fik brugt starteren for eksempel hvis ambulancen kom først, eller patienten i mellemtiden er kommet til sig selv, afleveres den til kontrol i Hos- Busacks forretning, eller man ringer til en Røde Kors medarbejder, der afhenter den gerne på patientens adresse.

Det indkøbte udendørsskab er iøvrigt også kommet i brug idet VIA-pædagog uddannelsen Bøgildvej 10, gerne ville købe det.

De udbyder førstehjælpskurser til eleverne, så nu er der også i vest byen en starter tilgængelig døgnet rundt.

Mange af butikspersonalet i Strøgcentret har førstehjælpskursus - og i stand til at bruge en hjertestarter. Måske brug for at tænke på et opfrisknings kursus ?


Ordet er dit