Tip os log ind
  • 1/: Man behøver ikke putte med, at man gerne vil have hjælp på Frivilligbørsen. Faktisk må man gerne skilte med det.
    Foto: Flemming Hansen
  • 1/: Inger Friis Jakobsen fra Produktionsskolen og Kristina Overgaard fra Fælles Fremtid fandt hurtigt hinanden i mylderet af tilbud. Og der skal nok komme en aftale om gensidig hjælp i stand.
  • 1/: Frivilligbørsen er en festdag, og skal der være fest, skal der også være musik.
  • 1/: Jakob Lauritsen fra komiteen bag byder velkommen sammen med borgmester Ib Lauritsen.
    Foto: Flemming Hansen
  • 1/: Der var travled med at hverve frivillige

Hjertet rummede de frivillige

26. september 2018, 12.12

ikast-brande De fleste kender vel følelsen af, at det kan være svært at bede andre om hjælp. Man går og putter lidt med det, og håber, at andre vil opdage, at der er et behov.

- Den akavede situation er der en gang for alle gjort op med i Ikast-Brande Kommune, der som de første i landet holdt frivilligbørs, hvor man bytter tjenester. Det er fem år siden, og nu kan man vist godt fastslå, at det er en tradition, der er kommet for at blive, sagde Jakob Lauridsen fra projektgruppen.

- Vi har tidligere haft mange gæster udefra, der går rundt og lurer på, hvad vi gør, så konceptet har spredt sig, men vi var de første til at lave dette, sagde han i sin velkomst.

Tidligere har frivilligbørsen haft til huse i RemisenBrande, men den lokation blev i år overtrumfet af det nyåbnede Hjertet i Ikast.

- Vi har virkelig været godt tilfredse med remisen, men vi synes, at Hjertet og frivilligbørsen hører sammen. Det rammer fuldstændig plet, for Hjertets målsætning er at danne ramme om bevægelse, samvær og oplevelser, og det er også det, frivilligbørsen handler om, sagde han.


Gode aftaler

Jakob Lauridsen understregede i sin velkomst, at det ikke er mængden af aftaler, der bliver indgået på en børsdag, der er succeskriteriet. Det er kvaliteten af aftalerne.

Og mellem mennesker, tilbud og skilte har Inger Friis Jakobsen fra Produktionsskolen og Kristina Overgaard fra projektet Fælles Fremtid, der er et beboerprojekt for Østbyen og Stadionallé i Ikast hurtigt fundet hinanden.

Kristina Overgaard står og skilter med en lang ønskeliste, og Inger Friis Jakobsen har mange unge mennesker, der trænger til at udføre meningsfulde opgaver.

- Vi ønsker os blandt andet et udekøkken med en pizzaovn og et slags overdækket bålhus, og det kan Produktionsskolen måske lave for os, sagde Kristina Overgaard.

Inger Friis Jakobsen fortalte, at hun naturligvis skal konferere med skolens faglærere om, hvad der kan lade sig gøre, men hun er slet ikke i tvivl om, at dette kan blive en god aftale for alle.

- Flere af vores elever kommer netop fra det område, og det motiverer altså mere, når det er meningsfyldt arbejde, man bliver sat til, sagde hun og fortalte, at det også er muligt, at Produktionsskolen kan hjælpe Ikast-projektet med markedsføring, for skolen har også en medielinje.

Men der er også andre sidegevinster.

- Det er en rigtig god måde, at vise, hvad Produktionsskolen er. Gennem frivilligbørsen har vi fået helt andre mennesker i huset. Diabetesforeningen, der bruger vores lokaler til møder, og nogle havefolk. Det fungerer rigtig godt, siger Inger Friis Jakobsen.
Ordet er ditMere Ikast