Tip os log ind
Verner Madsen står i spidsen for Kirkens Korshærs Indsamlingi Ikast. foto Henrik Ole Jensen

Hjælp mennesker i Danmark, der har behov for støtte.

Kirkens korshær samler ind søndag den 17. november
07. november 2019, 12.56

Ikast Kirkens Korshær hører ofte, at danskerne bør hjælpe egne landsmænd, når der er indsamling.

Og det er præcis, hvad organisationen gør for de penge, som de vil samle ind søndag den 17. november ved en husstandsindsamling.

- Kirkens Korshær har brug for at styrke økonomien til netop denne opgave. Vi har brug for mange indsamlere, og har du mulighed for at gå en tur for en god sag, der kommer Danmarks udsatte mennesker til hjælp, så hører vi gerne fra dig nu, siger indsamlingsleder for Ikast området, Verner Madsen.

- Ved vores tidligere indsamlinger har vi oplevet, at mange gerne vil give et pænt bidrag, fordi midlerne går til socialt udsatte mennesker i Danmark, siger Verner Madsen

Der er mange mennesker i Danmark, der har behov for hjælp og støtte i mange år, og en del har behov for støtte hele livet igennem.

Disse mennesker har brug for stabilitet i deres tilværelse, både i dag og om et år og i fremtiden.

Det vil Kirkens Korshær naturligvis gerne stå mål for, og derfor har Korshæren brug for en varig og stabil økonomi.

Kirkens Korshær arbejder i mange byer i Danmark.

De har varmestuer, hjemløseherberger, også for unge hjemløse, opsøgende arbejde i forhold til den gruppe af ensomme mennesker, der ofte har store sociale problemer.

I disse år startes der familiestøttende arbejde mange steder i forbindelse med det etablerede korshærsarbejde.

I Kirkens Korshær ser vi også, at mange mennesker med en vanskelig økonomi flytter til de mindre bysamfund, hvor boligudgifterne er lavere. Det betyder nødvendigvis ikke, at de udfordringer og problemer de har, ophører. Derfor retter Kirkens Korshær også blikket ud mod de mindre byer, for at kunne være til stede der.

Indsamlede midler i Ikast området vil i år gå til det nærmeste korshærsarbejde, der ligger i Herning.

Der findes varmestuen Lyngblomsten i Gullestrup, hvor der kommer mange enlige og ensomme mennesker, der ofte har store psykiske og sociale problemer. Og netop ved at komme i varmestuen, er de jo selv med til at bekæmpe deres egen ensomhed.

Kirkens Korshær i Herning har også Familiehjørnet på Fruehøjvej 33, hvor der er kontakt til omkring 80 - 100 familier, hvor hverdagen ofte er præget at angst, stress og depressioner. Der er rådgivning, støttesamtaler og der er også kurser om håndtering af angst for børn og unge.


Ordet er ditMere Ikast