Tip os log ind
Linda Bilstrup fejrer i dag - onsdag den 15. maj - 40 års jubilæum ved Ikast-Brande Kommune.
Foto: Laila Kempel

Hønemoderen, der elsker sine kyllinger

Linda Bilstrup har både plaster og en skulder at græde ud ved på skolekontoret. Den 15. maj fejrer hun 40 års jubilæum som administrativ medarbejder ved Ikast-Brande Kommune
15. maj 2019, 09.45

JUBILÆUM I skuffen gemmer hun på en hel speciel medalje - en gul stjerne med titlen: Årets hønemor.

Medaljen - som i princippet kun er et stykke udklippet karton - har hun fået af sine elever på IUC - og dem har hun efter 18 år på den skole, rigtig mange af.

Linda Bilstrup elsker »sine« børn og hun har både plaster og en skulder at græde ud ved, hvis de kommer ind på kontoret.

Linda Bilstrup er født i Ikast og har de sidste 40 år vært en del af den kommunale administration og siden juli 2000 helt ude blandt de unge mennesker som hun holder så meget af.

Den 15. maj fejrer hun 40 års jubilæum som ansat i Ikast-Brande Kommune.

Linda startede helt tilbage i 78 som assistent ved pladsanvisningen under social- og sundhedsforvaltningen.

Det var dengang borgmesteren hed O. Vestergaard Poulsen og kommunaldirektøren Bo Roswall.

I februar 1987 fik hun titel af overassistent og blev i maj 1990 ansat som jobkonsulent. Hun blev

i 1998 udnævnt til fuldmægtig og kort efter projektleder på »Det rummelige arbejdsmarked i praksis« i et samarbejdsprojekt mellem HK og kommuneforeningen i Ringkøbing Amt.

Da hun vendte tilbage til sin hjemkommune i juli 2000 var det til et job som skolesekretær på Nordre Skole og nåede et smut forbi Bording Skole inden hun fandt sin rette plads på kontoret på 10. klasses skolen, hvor hun har været med siden starten.

- Jeg elsker mit arbejde, og brænder for at gøre en forskel for denne aldersgruppe. Men hvis ikke det var for de gode kolleger, så havde man næppe så godt et job, lyder det beskedent fra Linda Bilstrup, der udover status som hønemor for eleverne også har en del andre opgaver i løbet af en arbejdsdag.

Hun bogfører, taler med forældre og elever. Servicerer lærerne og kan såmænd også godt plante lidt blomster.

For dem elsker hun også. I fritiden fylder blomsterne, der nusses og pusles af et sæt grønne hænder.

Linda siger sjældent nej til en gåtur rundt om Sunds Sø og hvis veninderne ringer og vil have hende med på eventyr, så er der også sjældent de bliver afvist.

- Jeg er godt til at være spontant og leve i nuet. Men jeg er også den, der har det bedst ved at være på forkant, siger Linda Bilstrup, der selvfølgelig har fuldstændig styr på sin jubilæumsreception, der holdes op dagen, og så ved hun, at den gule hønemor medalje får selskab af en anden af lidt finere metal og med en kongelig hilsen.


Ordet er ditMere Navne