Tip os log ind
Genbrugs-projektet er godt modtaget. (Arkiv
Foto: Steen Hebsgaard)

Home-Start Genbrug godt i gang

16. oktober 2014, 15.10

FAMILIER | »Hvor er det en flot butik! Her dufter utroligt godt! Hvor er det billigt!«

Det er nogle af de kommentarer, kunder i HOME-START Genbrug kommer med efter besøg i butikken.

- Vi glæder os over, at butikken er kommet godt i gang - ikke mindst på grund af alt det tøj, ting og sager, som betænksomme mennesker har afleveret i butikken eller containeren udenfor. Vi er meget taknemmelige for at folk vælger at støtte vores arbejde på den måde, udtaler koordinator i Home-Start Ikast-Brande, Hanne Hebsgaard.

- Med deres engagement og imødekommenhed skaber de frivillige i butikken en positiv og varm atmosfære. De hygger sig med hinanden og gør et kæmpe stykke arbejde med at vaske, sortere, holde orden - og de er også klar til at hygge og lege med børnene, så mor, far eller bedstemor kan få ro til at handle.

Home-Start Genbrug ligger på adressen Danmarksgade 16b, men med facade ud til Gl. Landevej. Butikken bugner af alt fra babytøj og børnetøj op til størrelse 16 år, masser af spændende legetøj til piger og drenge, bamser, autostole, børnemøbler, soveposer og meget andet.


Støtte til pressede børnefamilier

Overskuddet fra HOME-START Genbrug går til HOME-STARTs arbejde med at støtte pressede børnefamilier med mindst et barn under skolealderen. Mange, også helt almindeligt fungerende familier, mangler i perioder det overskud, der skal til, for at få hverdagen til at hænge sammen, og til at forebygge og løse problemer i tide. Muligheden for at få den hjælp findes i form af en frivillig familieven.

Kontorlokalerne i forbindelse med butikken danner her i oktober rammen om et forberedelseskursus for nye familievenner, som snart er klar til at blive matchet til de familier, som henvender sig. Familievennerne besøger familien to timer om ugen, hvor de giver praktisk eller venskabelig støtte til familien.

- Familier, som ønsker at vide mere om, hvordan vi kan hjælpe, er velkomne til at kontakte mig, fortæller koordinator Hanne Hebsgaard, som efter efterårsferien kan træffes på tlf. 25765556.


Ordet er dit