Tip os log ind
Farvel-præst: Farvel-portræt af Skarrild præsten Morten Meiner, der rejser 1. marts 2018 (til Bording)

Hvem er Gud i dit liv?

20. april 2019, 17.15

Kirke Det emmer af spænding i det politiske liv. Der bliver snart udskrevet valg (måske er det endda allerede udskrevet, mens du sidder og læser disse ord). Det er sikkert og vist, for ifølge grundlovens § 32 stk. 3, skal det finde sted inden valgperiodens udløb.

Det kan for mange være svært at finde ud af, hvor man skal sætte sit kryds. Derfor har nogle medier under de seneste par valgkampe gjort det muligt at teste sine synspunkter online ved at besvare en række spørgsmål. Derefter får man svar på, hvilken politiker man er mest enig med.

Kan man alligevel ikke beslutte sig - eller har man ikke lyst til at stemme på nogen af kandidaterne overhovedet - kan man vælge at stemme blankt. Eller blive sofavælger.

Nu er der heldigvis vigtigere ting i livet end politik. Eksempelvis spørgsmålet om tro: Hvad bygger jeg mit liv på? Man kan også spørge på en anden måde: Hvem eller hvad indtager rollen som Gud i mit liv.

Mange mennesker vil her sige: Jeg har ingen Gud! Til det vil jeg sige: Jo! Du har en Gud. Om ikke andet, så i hvert fald med lille "g".

Martin Luther udtrykker det sådan her i sin lille katekismus: Det, dit hjerte hænger ved, det, du stoler på, det er din egentlige Gud.

Med andre ord: Det, der betyder mest for dig, det er din egentlige Gud. Er du fodboldfanatiker, så er fodbold din gud. Er dit arbejde det, der betyder mest for dig, så er arbejdet din gud. Og sådan kunne man blive ved.

Man kan i disse valgtider også sige det på en tredje måde: I spørgsmålet om Gud kan man ikke "stemme blankt". Er det ikke det ene, hjertet hænger ved, så er det det andet.

Det gælder i særdeleshed også, når det handler om vores forhold til Jesus. Det er ikke muligt at stemme blankt. Og ender du som "sofavælger", er også din ligegyldighed et valg.

Spørgsmålet om Jesus indebærer et klart valg. Du kan ikke være "meget kristen" eller "lidt kristen". Enten er du det. Eller også er du det ikke.

Godt valg!


Ordet er ditMere Bording