Tip os log ind
  • 1/: Fra afstemningsstedet i Ikast, hvor man havde succes med digital kontrol af valgkortene
  • 1/:

I Hampen stemte 44,7 pct på DF

EU | - Det er jo vildt det her, siger lokal DF'er om partiets massive sejr
27. maj 2014, 08.50

VALG | - Det er jo helt vildt!

Så lyder den spontane kommentar fra Dansk Folkepartis lokale flagskib, byrådsmedlem Simon Vanggaard.


Og det gør han på baggrund af et valg til EU-Parlamentet, hvor 33,6 procent af Ikast-Brandes borgere stemte på Dansk Folkeparti.


Det er en fremgang på hele 15,6 procent i forhold til sidste europaparlamentvalg til Dansk Folkeparti.


Alene i Hampen stemte næsten halvdelen på partiet. 44,7 pct. af de afgivne 217 stemmer gik til Dansk Folkeparti, hvilket sendte den lille landsby i landsdækkende tv i aftes.


Dette er et resultat man i den Dansk Folkepartis lokalforening er meget benovede over:

- Vi er enormt stolte over denne opbakning til vores parti, og vigtigst selvfølgelig vores EU politik. Denne tillid takker vi for, og den forpligter os! Vi tør sige det som rigtig mange danskere tænker, og bekymre sig om, derfor tror jeg vi har fået dette imponerende valg, siger Simon Vangaard.


- Lokalt har vi brugt mange kræfter på at dele foldere ud. Vi har fulgt vores linje fra lokalvalget angående valgplakater, og har som lokalforening ikke hængt en eneste plakat op. Alligevel har vi opnået næsten en fordobling, og det skal vi først og fremmest takke kandidaterne for, og i særligt grad Morten Messerschmidt. Morten Messerschmidt fik 3819 personlige stemmer i Ikast-Brande kommune. Det er flere stemmer end nogen af de andre partier har kunne samle.


Læs mere om valget inde i avisen

Ordet er dit