Tip os log ind
 • 1/: Eleverne og forældre fra den østlige del af Jylland får endnu lettere adgang til ISI - efterskolen eller højskolen
  Foto: Isi
 • 1/: Den nye undervisningsfløj på ISI rummer både naturfags- og andre undervisningslokaler og fællesareal ?
  Foto: ISI
 • 1/:
  Foto: ISI
 • 1/: Eleverne og forældre fra den østlige del af Jylland får endnu lettere adgang til ISI - efterskolen eller højskolen
  Foto: ISI
 • 1/:
  Foto: ISI
 • 1/:

Idrætsvejen til Ikast bliver endnu bedre

ISI Idrætshøjskole og ISI Idrætsefterskole i Ikast glæder sig over øget tilgængelighed - i forhold til elever, forældre og medarbejderne
21. september 2016, 13.56

IDRÆT At tiltrække elever kræver konstant udvikling. Selv af et stærkt idrætskoncept - placeret i Ikast i et af landets absolut stærkeste idrætsmiljøer. Den lektie er en fast del af pensum for byens idrætsskoler, ISI Idrætsefterskole og ISI Idrætshøjskole.

Derfor glæder forstander på ISI Torben Østergaard sig over, at den strukturelle udvikling af samfundet omkring de to skoler også blomstrer. Blandt andet med færdiggørelsen af motorvejen mellem Midtjylland og Aarhus - og udsigten til yderligere udbygning af motorvejsnettet i området, når ruten nordpå mod Holstebro og Struer bliver koblet på.

- Især i forhold til efterskolen kan transport indgå som et parameter, når elever og deres forældre vælger efterskole. Vi fik rigtig mange glade tilkendegivelser fra forældre fra den sydlige og østlige del af Danmark, da motorvejsstrækningen til Vejle blev åbnet. Lige nu møder vi mange glade forældre fra den østlige del Jylland med færdiggørelsen af hele ruten til og fra Aarhus.

Fart og udvikling er også en del af fortællingen om ISI, som blev grundlagt for blot 22 år siden. I dag har ISI Idrætsefterskole 185 elever fordelt over seks linjeidrætter, cykling, badminton, golf, fodbold, håndbold og volleyball, mens ISI Idrætshøjskolen med hold af op mod 65 elever tilbyder idrætsfag som blandt andre fitness, golf, håndbold, fodbold, badminton, volleyball og en trænerlinje.

- Begge vores skoler har kvalitet som fastforankret overligger. Det betyder blandt andet, at vi altid har fokus på rekrutteringen af de bedste undervisere. Både i forhold til linjeidrætter og i forhold til de boglige fag på efterskolen. For at fastholde og tiltrække de bedst kvalificerede kræfter glæder vi os over den øgede tilgængelighed til skolerne. Selv om vores skoleform i sagens natur kræver tilstedeværelse og nærvær på en helt anden måde end traditionelle skoler og klubber, siger Torben Østergaard.

ISI beskæftiger i alt ca. 70 medarbejdere, hvoraf en del er bosat i umiddelbar nærhed af skolerne.

- Men vi har også medarbejdere, der tager turen fra både Silkeborg og Aarhus, og de får stort gavn i hverdagen af motorvejen.


Nye faciliteter

Som del af udviklingsstrategien har ISI også selv for nyligt fejret indvielse. I alt godt 1.000 nye kvm. er det blevet til indenfor det seneste år. I fjor indviede skolen sit nye styrketræningsrum, som desuden gav mulighed for en tagterrasse, hvorfra man kan nyde udsynet til blandt andet træningen på driving range eller på putting-greens, beachvolley eller beachhåndbold, fodbold på multibanerne eller hård træning på crossfitbanen.

I august indviede skolen desuden en ny 850 kvm. stor undervisningsfløj med blandt andet topmoderne naturfagslokale, undervisningslokaler og fællesarealer til gruppearbejde eller efterskole-hygge:

- Med de nye lokaler understreger vi, at vores fokus på kvalitet også gælder den boglige og sociale side af efterskoleopholdet, siger Torben Østergaard.

Forstanderen pointerer samtidig, at personlig udvikling er et vigtigt fokusområde. I sport, i skolen men også for hver eneste elev som del af et fællesskab. Derfor er de mange nye motorveje ikke alene om at skabe god tilgængelighed:

- Der er kun en fem minutters gåtur fra skolen til stationen for vores elever. Vi har mange elever, der selv tager ansvar for deres transport til og fra skolen. Men motorvejsnettet øger naturligvis de logistikmæssige muligheder for let og sikker transport til vores skoler, siger Torben Østergaard.

Ordet er dit