Tip os log ind
Rune Lyager Poulsen, Urban Street Zone, modtager Kulturprisen Focus Ikast-Brande 2019, som formand for Kultur- og Fritidsudvalget Helle Mathiasen (V) uddelte på torvet i Brande. Udover æren og blomster følger en vase designet af kommunens kendte keramiker Nina Lund.
Foto: Villy Guldbrand Jensen

Ikast Avis' og Brande Bladets kulturpris blev uddelt

Kulturprisen Focus Ikast-Brande 2019 blev uddelt i lørdags i Brande
19. august 2019, 13.23

Ikast-Brande Ikast Avis' og Brande Bladets Kulturpris Focus Ikast-Brande 2019 blev lørdag formiddag uddelt på torvet i Brande.

Prisen gik til Rune Lyager Poulsen, der fik prisen for sit arbejde med Urban Street Zone.

- Kulturprisen Focus Ikast-Brande er både en tak for et ekstraordinært engagement i kulturen i kommunen og en offentlig anerkendelse af indsatsen til gavn for rigtig mange borgere i Ikast-Brande, sagde Helle Mathiasen (V), formand for Kultur- og Fritidsudvalget i sin tale.

- Ved udarbejdelsen af kommunens kultur- og bibliotekspolitik for et par år siden kom ideen om en kulturpris i Ikast-Brande Kommune. Brande Bladet og Ikast Avis var hurtigt med på ideen, og Kulturprisen Focus Ikast-Brande var en realitet. Det er Brande Bladet og Ikast Avis, som står bag prisen, og indstillinger og udvælgelse sker af styregruppen, som består af Carsten Dalgaard fra Kulturelt Samråd, chefredaktør Villy Guldbrand Jensen, Brande Bladet, Ikast-Brande-redaktør Jacob Hove, Ikast Avis og Herning Folkeblad, kulturkonsulent Carsten Jensen og undertegnede. Jeg har som formand for komiteen fået lov til at uddele denne ganske særlige pris.

Det er anden gang, Kulturprisen Focus Ikast-Brande bliver uddelt. Priskomiteen har haft næste 20 forslag at vælge mellem og ud af dem blev fire nomineret til prisen. Disse er blevet præsenteret og beskrevet i Focus. Udover Rune Lyager Poulsen var de nominerede Den internationale art-workshop i Gludsted, ni dagplejere fra Ikast for deres sanselige fortællinger for de mindste samt Joan Frost og Stig Skovbo for deres evne til at danne musikalsk sammenhold i Engesvang.


Sætter sig selv til side

Om valget af Rune Lyager Poulsen sagde Helle Mathiasen blandt andet, at han »sætter sig selv til side for børn og unge«.

- Urban Street Zone er ganske enkelt unikt, og når noget opstår ud af absolut ingenting og bliver båret af frivillige, som ofrer så meget tid, energi og kræfter på et projekt, ja så er det noget, der ikke blot får stor anerkendelse her i vores kommune, men også i resten af landet og endda i det store udland.

Rune Lyager Poulsen og Urban Street Zone er flere gange tidligere blevet rost ved prisuddelinger.

- Rune, du og Urban Street Zone har jo efterhånden modtaget en del priser, og denne modtager du personligt for dit utrættelige engagement for børn og unge på hjul i Brande. Du skal vide, at hele Ikast-Brande Kommune har kæmpe respekt for din indsats, og vi beundrer dit engagement ikke blot i skaterhallen, men også i alt andet som sker her i Brande.


Glad for prisen

Rune Lyager Poulsen roste i sin takketale samarbejdet med kommunen.

- Det er mega fedt at lave projekter her i kommunen. Jeg har stor respekt for de ansatte, vi arbejder sammen med, og vi har et virkelig godt samarbejde.

Urban Street Zone har 922 medlemmer og rummer alt på hjul som løbehjul, skateboard og rullesjøjter.

De mange medlemmer holder ikke klubmesterskab, men fællesskab, fortæller Rune Lyager Poulsen.

Han er glad for prisen, men mener også at lønnen i at se, at han og bestyrelsens visioner virker, er rigeligt.

- Hvis vi ikke satte gang i så meget, så ville det ikke være lige så sjovt.

Om bestyrelsen siger han.

- Jeg er meget synlig, så sådan en pris her betyder rigtig meget for bestyrelsens medlemmer, som ikke er så synlige.

I sin tale fortalte Helle Mathiasen, at Urban Street Zone tidligere har fået en pris, hvor der fulgte 10.000 kroner med. Helle Mathiasen mente, at bestyrelsen skulle bruge lidt af pengene på en tur til dem selv, men alle pengene endte i ramper.

Nu fortæller Rune Lyager Poulsen så, at der er planlagt en tur for bestyrelsen. God fornøjelse. Og tillykke på vegne af Brande Bladet, Ikast Avis og Ikast-Brande Kommune.


Ordet er ditMere Ikast-Brande kommune