Tip os log ind
Nu kan personer med læsevanskeligheder få en endnu bedre oplevelse i Ikast Bio.
Foto: Privat

Ikast Bio nu også med subreader

Personer med læse-vanskeligheder får nu langt bedre bio-oplevelse
18. november 2018, 10.11

IKAST Med installeringen af en ny funktion i biografen, SubReader, træder Ikast Bio endnu et skridt ind i den digitale verden. Dennegang til fordel for personer med læsevanskeligheder.

Biografen har netop installeret et såkaldt Subreader-anlæg, der allerede i følge biochef Bjarne Raabjerg har affødt positive reaktioner.

- Det har man ønske længe - har reaktionerne været, siger Raabjerg.

SubReader er en app for personer med læsevanskelighede, og hjælper med at få læst undertekster op, så man kan være med til en hyggelig biograftur, på sammen vilkår som alle andre.

Appen fungerer ved, at man skanner en QR kode uden for biografsalen, hvorved telefonen og biografen forbindes. Herved vil underteksterne på lærredet også blive læst højt gennem telefonen. Ved kun at benytte den ene øresnegl fra telefonens headset, kan man både høre lyden fra filmen og lyden fra oplæsningen. På samme tid undgår man, at forstyrre andre biografgængere.

- Vi synes alle skal have ret til at nyde en god film i biografen med venner og familie. SubReader app'en er derfor udviklet med fokus på, at kunne bruges så diskret som muligt, og uden at forstyrre andre, lyder det fra producenten af app'en.


Ordet er ditMere Ikast