Tip os log ind
  • 1/: Bjarne Raabjerg, biochef, er udset til at være boss for begge kulturhuse - suppleret med en koordinator, som skal ansættes i den kommende tid.
  • 1/: I midten af august går Bakkehus-leder Bente Busk på pension, og formanden gennem husets 23-årige historie, Steen Hebsgaard, arbejder sammen med den øvrige bestyrelse på at sikre et generationskifte i kulturhuset.
    Foto: Tom Laursen

Ikast Bio og Bakkehuset styrker samarbejdet

De to kulturinstitutioner laver fælles drift med ledelse af huset - og bevarer samtidig sin selvstændighed
22. marts 2018, 06.20

IKASTY "Sammen er vi stærkere".

Det er ideen bag en ny samarbejdsaftale, som Ikast Bio og Bakkehuset i disse måneder arbejder med at strikke sammen.

I den kommende tid er der generalforsamling i Ikast Biografforening og Bakkehuset. Her vil man orientere de mange frivillige og medlemmer af biografforeningen og Bakkehusets Venner om det igangværende samarbejdsprojekt.

Samarbejdet lægger op til, at de to kulturinstitutioner bevares som de er i dag - Ikast Bio som forening og Bakkehuset som selvejende institution - med hver sin bestyrelse og generalforsamling og med hvert sit hold af frivillige, som er en uundværlig del af driften de to steder.

Man lægger til gengæld op til en fælles ledelse af bio og Bakkehuset for derved at styrke fundamentet for kulturelle aktivetter de to steder. Ikast Bio's chef, Bjarne Raabjerg, er udset til at være fælles chef for begge institutioner, og han skal så supplere sit ledelsesarbejde med en ny koordinator, som skal ansættes i den kommende tid.

Ideen om et tættere samarbejde i det fælles aktivitetshus, der også huser Ikast-Brande Musikskole, opstod, da Bakkehuset sidste år havde indkaldt til et visionsseminar om fremtiden.


En stor udfordring

- En af de store udfordringer, vi står over for, er, at Bakkehusets nuværende leder, Bente Busk, efter mange års arbejde går pension i midten af august, fortæller formanden for Bakkehusets bestyrelse, Steen Hebsgaard.

- Det er ikke umuligt - men det er svært - at erstatte Bentes arbejde, fordi hun har lagt så meget sjæl og så mange interessetimer i huset. Vi valgte derfor at ryste posen og se om, vi kunne finde en ny drifts-form i huset.

De to bestyrelser i Ikast Bio og Bakkehuset, som jo går tæt op og ned af hinanden, indledte konstruktive forhandlinger og landende på ideen om at skabe en fælles ledelse af de to institutioner.


Bevarer styrken i de frivillige

- Det er vigtigt for os - og det ved jeg det også er for Bakkehuset - at bevare og styrke det store korps af frivillige. Og der er stor forskel i de tilbud, vi giver borgerne. Men ved at skabe en fælles ledelse, tror vi på en række synergier, der kan styrke begge "huse", siger formanden for Ikast Biografforening, Allan Porst Andersen.

Helt konkret bliver Bjarne Raabjerg ligeværdig leder af begge institutioner og skal derfor vedligeholde to bestyrelser og to hold frivillige. Til at hjælpe med det arbejde ansætter man i den kommende tid en koordinator.

- Helt lavpraktisk betyder det, at Ikast Bio og Bakkehuset smider de udgifter, vi har til ledelse nu, i en fælles driftsaftale, så det ikke kommer til at betyde noget for økonomien i de to foreninger. Vi behøver heller ingen vedtægtsændringer, og begge bestyrelser kan sikre det fortsatte arbejde med de frivillige, siger Steen Hebsgaard, der tilføjer, at man selvfølgelig vil holde fællesmøder mellem de to bestyrelser. Der er også planer om fælles sociale aktiviteter for de frivillige i begge huse.

- Det er 22 år siden jeg satte mig i formandsstolen for Bakkehuset, og jeg har en rigtig god mavefornemmelse med denne løsning. Jeg tror, vi går gode tider i møde, siger Hebsgaard.

- Vi ved, at nogen kun brænder for det ene hus og kun vil koncentrere sig om det. Det skal vi respektere. Jeg vil arbejde for, at begge hold frivillige får lige gode vilkår, som de har i dag. Og måske endda bedre. Men det vil også være naturligt at udveksle frivillige, hvis nogen har lyst, siger Bjarne Raabjerg, der ser det som en styrkelse af de to huse med fælles ledelse - og som glæder sig til den nye udfordring.

Kommunen er informeret om den igangværende proces - og repræsentanter for de to foreninger orienterer Kultur- og Fritidsudvalget 10. april om den fremtidige samarbejdsmodel omkring ledelse og administration.


Ordet er ditMere Ikast