Tip os log ind
  • 1/:
  • 1/: Thomas Danielsen (V) - energi-, forsynings- og klimaordfører

Ikast-Brande sætter turbo på de grønne arbejdspladser

Den danske førerposition inden for grøn omstilling kan mærkes lokalt
18. april 2018, 08.45

IKAST-BRANDe Ikast Brande kommune lægger sig markant i spidsen med 21 procent grønne energijobs ud af den samlede beskæftigelse i kommunen.

Det oplyser MF Thomas Danielsen (V), Energi-, forsynings- og klimaordfører, Vestjyllands Storkreds.

- Fra 2014 til 2016 steg antallet af grønne energiarbejdspladser seks gange så hurtigt som arbejdspladser i erhvervslivet generelt. Energisektorens vokseværk viser sig særligt i landdistrikterne, hvor Ikast-Brande lægger sig markant i spidsen. Det er en rekord, der er til at forstå, siger Thomas Danielsen.

- Takket være de midtjyske virksomheders høje niveau ligger næsten halvdelen af de danske grønne energiarbejdspladser i Region Midtjylland. Ud af et totalt antal grønne energiarbejdspladser på 31.221 kan vi i Region Midtjylland prale af at have 12.458 af dem. Landdistrikterne er energisektorens førstevalg til placering af produktion og industri. Det har stor betydning for den grønne omstilling og samtidig bakker det op om regeringens ambition om et sammenhængende Danmark, hvor vækst og udvikling ikke kun hører til i de største byer.

Thomas Danielsen tilføjer, at man i regeringen arbejder hårdt for at fremme de grønne arbejdspladser i hele landet.

- Ved eksempelvis at sænke elvarmeafgiften og omlægge PSO-afgiften bliver det lettere for energivirksomhederne, særligt dem uden for de større byer, at bidrage til grøn omstilling, at holde gang i vækst og arbejdspladser herhjemme samt at tage kampen op mod konkurrenterne internationalt. Jeg glæder mig over, at regeringens politik virker og sætter turbo på de grønne arbejdspladser i hele landet med Ikast-Brande ved roret.


Ordet er ditMere Ikast-Brande kommune