Tip os log ind
  • 1/: Noget af det, der kan trække de bedste golftalenter til Ikast, er blandt andet det helt nye Ikast Indoor Golfcenter, som giver helt optimale træningsmuligheder i vinterhalvåret. ?
    Foto: Tom Laursen
  • 1/: Dennis Willadsen peger på, at golfuddannelsen er en gevinst for golfmiljøet i Ikast og for byen generelt.
    Foto: Privatfoto
  • 1/: En styrke for træneruddannelsen i Ikast er den korte vej til toptrimmede golfbaner. ? ?pR-FOTO??

Ikast er blevet et respekteret golfmekka

Golfen er kommet til at fylde mere og mere i Ikast og også på ISI
10. januar 2019, 13.38

GOLF - En af de helt afgørende idrætter for ISI siden begyndelsen for 25 år siden er golfen. Sådan lyder det fra forstander Torben Østergaard. Golfen i Ikast er de seneste år er blevet mere populært - senest set med udviklingen hos Ikast Tullamore Golf Club på Remmevej. Her har DK Company-direktør og baneejer i Ikast Tullamore Golf Club Jens Poulsen i december taget første spadestik til et helt nyt klubhus på klubbens anlæg. For ISI har golfen også haft stor betydning.

- Gennembruddet med talentudviklingen skete for 15 år siden, da efterskolen kom, hvor vi koblede golfen ind som en linjeidræt. Efterskolen har fået den niche, hvor vi henvender os til unge, der virkelig gerne vil udleve deres drøm om deres sport samtidig med, at man gerne vil have fællesskabet. Derfor er golf meget vigtig også.


Unikke faciliteter

Drømmer man om at blive golftræner, skal man forbi ISI, hvor man kan blive optaget som PGA Pro-elev. PGA Pro-elev-uddannelsen i Danmark er et samarbejde mellem PGA of Denmark, DGU og ISI. Udover lærepladsen i klubben, er der to skoleophold på ISI i vinterperioden. Tidligere lå uddannelsen i Aalborg, og det hold var underviser i golf på ISI og landstræner i golf, Thomas Poulsen, på.

- Jeg blev bekendt med ISI, da jeg gik på det første hold, og vi skulle flytte til Ikast, fortæller Thomas Poulsen, der blev PGA-uddannet i 2003. I dag er han bosiddende i Ikast, og han er ikke i tvivl om golfens betydning for ISI og for byen.

- De bedste fra landet kommer til byen. Vi har et tilgængeligt, nærværende, udviklende og lærende golfmiljø med de bedste faciliteter. Der er en træningsbane i skolens baghave. Det er centralt, og det giver nogle unikke muligheder, forklarer golftræneren og fremhæver også det nye Indoor Golf Center som helt ekstraordinært.

- Det er klart de bedste indendørs faciliteter i Danmark. Det er fuldstændig fantastisk, og også et element i at vi kan tiltrække de bedste, siger Thomas Poulsen. Det er Peter Thomsen fra Dansk Junior Golfakademi, som er manden bag det nye indendørs golfcenter. Han er i øvrigt også en af hovedkræfterne bag golfens gennembrud i Ikast, da han sammen med David Dickmeiss grundlagde Dansk Junior Golfakademi, som med stor succes uddanner unge talentfulde golfspillere både i København, Aarhus og Ikast. Projektet så dagens lys i efteråret 2005, hvor Peter Thomsen og David Dickmeiss startede op med en lille gruppe af juniorer. Allerede et år efter omfattede projektet 42 juniorspillere.


Topprofessionel uddannelse

31-årige Dennis Willadsen er en af de dygtige golfspillere, der er uddannet fra PGA Pro-uddannelsen. Han er i dag træner i Ikast Tullamore Golf Club, hvor han underviser i alt fra elite til junior. Han blev sidste år færdiguddannet som PGA Teaching Professional på PGA-uddannelsen på ISI. En uddannelse, han beskriver som topprofessionel.

- Det var ligeledes super givende. Man lærer noget om golfen, men man lærer også at håndtere mennesker og at skabe en forretning. Tilgangen til det hele er meget professionelt, og PGA har skabt en god træneruddannelse i Ikast.

Under træneruddannelsen bor man på ISI, hvilket er et krav.

- Jeg bor i Silkeborg, hvor jeg har en datter. Jeg fik derfor dispensation for kravet om at bo på skolen. Alligevel valgte jeg at blive på ISI. Sparringen og omgangen med de andre er uvurderlig, og derudover er dagene lange og spændende, forklarer han.

Dennis Willadsen peger på, at golfuddannelsen er en gevinst for golfmiljøet i Ikast og for byen generelt.

- Mange store talenter kommer til byen fra hele landet. Jeg tænker da, at for Ikast som sportsby, så er golfdelen vigtig, siger Dennis Willadsen.

Han fremhæver også Jens Poulsen som en kæmpe drivkraft for golfen i Ikast.

Tilbage på sit kontor på ISI kan forstander Torben Østergaard også fremhæve ISI's højskole-sommerkurser.

- Vi har hver sommer 500 sommerkursister fordelt på fem uger. Og vi har haft sommerkurser siden 1995. På den måde får vi en anden målgruppe ind - nemlig typisk seniorer, som får en uge med højskoleånd, sang, musik, fællesskab og en masse golf.

Derfor har golfen betydet meget i forhold til driften, lyder det fra forstanderen. Golfens fremgang i Ikast kan også fra David Willadsen, der via sine golfforbindelser kan bekræfte, at Ikast er blevet et respekteret golfmekka i hele landet.


Ordet er ditMere Ikast