Tip os log ind
  • 1/: I løbet af 2018 er Ikast-Brande Kommunes befolkningstal vokset med 0,2 procent.
    Foto: Jacob Hove
  • 1/:
    Foto: Danmarks Statistik

Ikast har overtaget førertrøjen

For andet år i træk er Gludsted den by i Ikast-Brande Kommune, der relativt set er vokset mest, men det er kommunens hovedby, der har fået klart flest nye indbyggere i løbet af 2018
07. maj 2019, 09.58

Ikast-Brande Med 2012 som undtagelsen, der bekræfter reglen, er Ikast-Brande Kommune målt på indbyggertal vokset støt siden sammenlægningen af Nørre Snede, Ikast og Brande i 2007.

I løbet af 2018 er kommunens befolkningstal vokset med yderligere 0,2 procent til 41.282. Dermed har Ikast-Brande overhalet både Gribskov og Assens og er nu Danmarks 55.-største kommune mål på indbyggertal.

Det seneste års stigning skyldes især en nettotilflytning til Ikast på 147 indbyggere (1,0 procent), mens Brande, der som den eneste by i kommunen har oplevet fremgang i befolkningstallet hvert eneste år, blot er vokset med syv nye indbyggere.

Den største procentvise vækst finder man for andet år i træk i Gludsted, som i løbet af 2018 har fået 10 nye indbyggere svarende til en vækst på 3,3 procent. Bemærkelsesværdigt er det også, at antallet af indbyggere i landdistrikterne er steget for andet år i træk efter at have været faldende stort set uafbrudt siden 2006.

Indbyggertallet i Bording er uændret, mens det i Engesvang og Ejstrupholm er faldet med henholdsvis 33 og 36. Hårdest ramt af nettofraflytning er imidlertid Klovborg, som har sagt farvel til 27 indbyggere svarende til 4,9 procent. Dermed gør kommunens sydøstligste by nu Nørre Snede og Pårup selskab på listen over byer, der er "krympet" siden kommunesammenlægningen.

Næst efter Gludsted er det i øvrigt Isenvad, der har oplevet den største relative vækst i befolkningstallet set over hele perioden, også selvom det præcis som i Bording ikke ændrede sig i løbet af 2018.


Ordet er ditMere Ikast-Brande kommune