Tip os log ind
Foto: Jacob Hove

Ikast Kirke inviterer på tur: I år går turen til Lemvig, Thyborøn og Klosterheden

12. maj 2019, 07.46

Ikast Traditionen tro inviterer Ikast Kirke 24. maj alle interesserede med på en tur i flot natur og med gode oplevelser på programmet.

Med afgang i bus fra morgenstunden går turen direkte til Lemvig, hvor der drikkes kaffe og udsigten over Limfjorden kan nydes. Efterfølgende går turen til Lemvig Kirke, hvor kunstner Bodil Kaalund har udsmykket kirken på flotteste vis med sine malerier. Poul Erik Knudsen, præst ved Ikast Kirke og tidligere præst i Lemvig, viser rundet i kirken.

Frokosten nydes i restaurant "De Røde Haller" på havnen i Thyborøn.


Museumsbesøg

Herefter er der museumsbesøg i Thyborøn på programmet.

Verdenshistoriens største søslag nogensinde fandt sted ved Thyborøn under 1. verdenskrig. I 2016 blev en mindepark, direkte placeret i klitterne, og et museum indviet, - begge dele, skal vi besøge på udflugten.

På turen tilbage til Ikast bliver der gjort holdt ved Møllesøen i plantagen "Klosterheden", som er det tredje største skovområde i Danmark. Her bliver der drukket eftermiddagskaffe, og naturen omkring søen nydes. Det var her i Møllesøen, der i 1999 blev sat seks bæverfamilier ud - og de 18 dyr fra den gang har formeret sig, så der nu lever ca. 200 individer i og omkring søer og vandløb i Klosterheden.

Alle er velkomne. Tilmelding er nødvendig.


Ordet er ditMere Ikast