Tip os log ind
Søndag blev Ikast et galleri rigere, da der var fernisering på Weekendgalleriet på Silkeborgvej. De tre indehavere er de tre Jetter med efternavnene Blicher Buch, Hildebrandt Mogensen og Hedegaard Holgersen.
Foto: Flemming Thulstrup

Ikast som kunstens by

Weekendgalleriet åbnet af kunstnerisk trio fra Brande, Ejstrupholm og Thyregod
24. april 2018, 16.00

galleri Der var smil, sol og søndag, da Ikast fik sig et nyt galleri.

Pudsigt nok er det kunstnere udefra og med fornavnet Jette, der står bag det nye Weekendgalleriet, som er indrettet på adressen Østergade 54.

- Jeg håber, at Ikast vil blive byen, man tager til, hvis man vil se på kunst - i stil med Silkeborg, der jo er bilernes by, sagde Jette Blicher Buch ved ferniseringen. Hun er billedkunstner og kommer fra Thyregod.

Hun er gået sammen om galleriet sammen med billedkunstneren Jette Hildebrandt Mogensen fra Brande og fotografen Jette Hedegaard Holgersen fra Ejstrupholm.

Trioen har sammen med familie og venner haft travlt med at gøre rent på de omkring 200 kvadratmeter, og der blev brugt masser af grundrens og knofedt, idet lokaliteten har stået tom gennem længere tid.

Resultatet er blevet vellykket med lyse og indbydende lokaler i to plan, og den udstillede kunst gør blot stedet endnu mere indbydende.

Udover værker af de tre galleriejere, er der glaskunst fra Tove Jensen, keramik af Hanne Busch samt tegninger og melerier af Edna Thusing.

De tre gæsteudstillere vil være repræsenteret i galleriet en måneds tid, inden nye gæsteudstillere rykker ind.

- Vi vil også skifte vore egne værker ud med mellemrum, så der hele tiden bydes på nyt, siger Jette Hildebrandt Mogensen.


Ordet er dit