Tip os log ind
50.000 unge spejdere fra over 150 forskellige lande deltager i World Scout Jamboree.
Foto: Pr-foto

Ikast-spejdere er med på verdens største spejderlejr

Fem spejdere fra Ikast KFUM deltager sammen med 50.000 andre unge spejdere på verdens største spejderlejr
24. juli 2019, 09.10

Ikast Fem spejdere fra Ikast KFUM Spejderne er med, når 50.000 unge spejdere i disse dage mødes på verdens største spejderlejr i USA.

Det er de fire deltagere Camilla Klynge, Laura Grønbæk, Ditlev Hansen, Magnus Fjorback samt tropleder Steffen Tolstrup, der sammen med 625 andre danske spejdere deltager på den gigantiske spejderlejr i West Virginia.

Lejren hedder World Scout Jamboree og er for unge spejdere fra hele verden. I alt forventes det, at der deltager spejdere fra 152 forskellige lande lige fra Bhutan til Peru. Spejderne kan se frem til at få en unik oplevelse på den store lejr.

En World Scout Jamboree afholdes nemlig kun hvert fjerde år og er alene for 14-18-årige spejdere. Derfor kan man kun være deltager én gang i sit liv. De danske spejdere er opdelt i flere troppe af cirka 36 spejdere.

- Der venter de unge spejdere en oplevelse for livet, og selv glæder jeg mig også helt vildt til at komme af sted med min trop, siger tropleder Steffen Tolstrup i en pressemeddelelse.

- Jeg glæder mig virkelig meget til at komme af sted, og få udløst et helt års spænding. Jeg er bare så klar til at se hvad USA har at byde på, og til at møde de andre spejdere, siger Camilla Klynge.

- Og jeg glæder mig til at møde folk fra en anderledes kultur, end den vi har, supplerer Magnus Fjorback.

- Og til at få nogle flere internationale venner og bare mærke fællesskabet med de andre 50.000 spejdere, siger Ditlev Hansen.


Kæmpe område

Lejren omfatter et område på over 40 kvadratkilometer og ligger i et gammelt minedistrikt, der er blevet lavet om til et slaraffenland for spejdere.

Her kan man blandt andet prøve kræfter med whitewater rafting, kajaksejlads, mountainbiking, klatring og bueskydning. Eller man kan tage springet på verdens længste svævebanetur, der sammenlagt strækker sig hele 8,7 kilometer hen over lejrområdet.

- Jeg er tror vi kommer til at prøve nogle ret fede ting, siger Magnus Fjorback.

De 625 andre danske spejdere skal dog også opleve mere af USA end lejrlivet. Derfor skal deltagerne inden selve lejren på en kortere rundrejse i enten Washington D.C., New York eller Charlotte.

- På rundrejsen glæder jeg mig rigtigt meget til at opleve den amerikanske natur, siger Laura Grønbæk.

Det er spejdere fra Mexico, USA og Canada, der i fællesskab står for at afholde lejren. Næste World Scout Jamboree finder sted i Sydkorea i 2023.

World Scout Jamboree finder sted i West Virginia i USA fra 22. juli til 2. august 2019.

Lejren afholdes på The Summit Bechtel Reserve, der ejes af det amerikanske spejderkorps, Boy Scouts of America.


Ordet er ditMere Ikast