Tip os log ind
Foto: Jeanne Kornum

Ikast Tullamore Golf Club slår et slag for sundheden

Nyt hold for dem, der har brug for at komme i gang med at dyrke motion i eget tempo
24. maj 2019, 15.31

Golf Ikast Tullamore Golf Club opretter et hold specielt for dem, der har brug for at komme i gang med at dyrke motion i et tempo, hvor alle kan være med. Det kan for eksempel være personer med diabetes, hjertesygdomme og andre kroniske sygdomme.

Et sundere liv med masser af frisk luft, nye bekendtskaber og et tre-måneders begynderforløb.

Sådan lyder tilbuddet fra Ikast Tullamore Golf Club, der med deres nye tiltag vil sætte fokus på de sundhedsmæssige fordele ved at spille golf.

For golf kan noget, som mange andre sportsgrene ikke kan - i hvert fald, hvis du spørger Hanne Häggqvist, der er klubmanager i Ikast Tullamore Golf Club.

- Det er jo helt oplagt, at vi som golfklub inviterer mennesker, der måske ikke har dyrket motion i et stykke tid til at prøve sporten. Golf har nemlig ikke de samme fysiske barrierer, som mange andre sportsgrene og man kan komme i gang med at spille uanset, hvor god form man er i, siger hun i en pressemeddelelse.

- Rigtig mange mennesker har brug for at få rørt sig på en - for dem - meningsfuld måde, og vi vil gerne dele vores passion for golfsporten med dem og blive flere medlemmer i klubben. Så når man kommer ud i vores klub og får kendskab til fordelene ved at spille golf og mærker den gavnlige effekt på egen krop, så vinder vi alle.


Bevæg dig

Bevæg dig for livet-konsulent i Ikast-Brande Kommune, Christian Rytter Valbak, er også begejstret for initiativet og håber, det kan føre til, at mange flere vil prøve kræfter med sporten:

- For at vi som kommune skal lykkes med Bevæg dig for livet-visionen om bl.a. at få flere borgere ind i vores lokale foreninger, så har vi behov for nye tiltag. Initiativet i Ikast Tullamore Golf Club er et rigtig godt eksempel og vi håber at mange borgere vil have lyst til, at komme ud og prøve golf.

Per Andersen er en af dem, der allerede har oplevet de mange glæder ved at spille golf. Da han tog udfordringen op med sin diabetes, åbnede der sig en hel ny verden:

- Det er noget helt andet end at sidde på en cykel i et dødsygt fitnesscenter. Du får naturen ind samtidigt, og alting er så stort derude: Så kommer der et dådyr forbi, så ser man en ræv, og i åen er der en flok svaner, som åbenbart har vænnet sig til os, for de bliver liggende i vandet. Det er da bare hyggeligt.

- I dag bevæger jeg mig meget mere end tidligere, og jeg får meget mere socialt samvær. Og det sidste er måske lige så vigtigt som motionen, for man bliver et andet menneske af at være sammen med andre. Mit velbefindende har det derfor meget bedre, og når sjælen har det godt, har kroppen det også. Så alle skal bare se at komme af sted.


Ordet er ditMere Ikast-Brande kommune