Tip os log ind
Dette kort fra statsministriet viser fordelingen her i området

Ikast-Brande får 35 statslige arbejdspladser

Kommunen er med i den samlede pakke fra regeringens udflytning af arbejdspladser
01. oktober 2015, 13.13

STATSLIG Ikast-Brande Kommune får del af de mange statslige arbejdspladser, som regeringen vil flytte fra Hovedstaden og ud i landet.

Det fremgår at det pressemøde, statsminister Lars Løkke Rasmussen har holdt i dag ved 12-tiden.

Ikast-Brande får 35 statslige arbejdspladser i form af dele af Patent- og Varemærkestyrelsen, fremgår det af en oversigt.

- Det vil i høj grad gavne virksomhederne og området generelt, vurderer borgmester Carsten Kissmeyer.

De 35 statslige arbejdspladser bidrager til et mere differentieret arbejdsudbud lokalt, som vil gavne erhvervslivet, da det bliver lettere at rekruttere kvalificeret arbejdskraft. Det gælder ikke kun i Ikast-Brande, men også i nabokommunerne

Borgmester Carsten Kissmeyer er meget tilfreds med nyheden. Han og byrådet har arbejdet på at få del i de statslige arbejdspladser og håber, det kan være med til at skabe et mere fleksibelt arbejdsmarked og have en positiv effekt i det midtjyske.

- Det er fantastisk, at det er lykkedes, at få statslige arbejdspladser her til Produktionsdanmark. Vi har allerede spændende jobs inden for det private erhvervsliv, og nu bliver paletten endnu bredere, siger Carsten Kissmeyer og tilføjer:

- Vi har arbejdet fokuseret på at få statslige arbejdspladser trukket til Midtjylland, idet vi mener, at vi har lige så stor ret til den type jobs, da vi også betaler til gildet, lyder det fra borgmesteren.

Nogle af de argumenter som kommunen har bragt i spil for at komme i betragtning til arbejdspladserne har været den optimale infrastruktur, og det differentierede arbejdsmarked.

De mere praktiske detaljer omkring udflytningen kendes ikke på nuværende tidspunkt. På regeringens pressemøde i dag forlød det, at styrelserne har indtil udgangen af 2017 til at få flytningen af de statslige jobs på plads.

Herning Kommune får 40 statslige arbejdspladser som en del af SKAT, Silkeborg Kommune får 25 som dele af Skatte- og Ankestyrelsen, mens Viborg får hele 248 arbejdspladset med diverse Klagenævn, Civilstyrelsen og Taksationssekretariatet.


Ordet er dit