Tip os log ind
Her scannes et valgkort - i stedet for den langsommelige procedure med valgbøger. Som man f.eks. stadig bruger i Herning. Og det kørte fint

Ikast-Brande testede digitalt valg

VALG | Og så sparede man 200.000 ved at sende to valgkort ud med samme brev
26. maj 2014, 13.38

digitalt | Ikast-Brande har besluttet at træde nye stier, når det handler om afviklingen af valg.

Det betød, at vælgerne i år frit kunne vælge valgbord. I stedet for at man skulle kontrollere navn og adresse i de store valgbøger - og bruge tid på at bladre rundt og finde navnene - brugte man digitale scannere, som på under et sekund registrede vælgerens via de udsendet valgkort.


- Det er en enorm tidsbesparelse, vi taler om. Og det virker fint, siger Tom Uldahl Christensen, personale. og organisationschef i kommunen.


- Vi tester det, fordi vi arbejder på at indføre systemet ved de kommende kommunalvalg, og vi er godt tilfredse.


Sparede porto - men krævede afrivning

Ikast-Brande valgte at sende to valgkort ud i én og samme postombæring. Det gav en del udfordringer, fordi halvdelen af vælgerne ikke havde set eller læst, at de skulle afrive de to valgkort, inden de mødte op, og samtidig var der problemere med selve perforeringen.


Det løste man ved at sætte et »afrivningsbord« op lige inden man kom ind i stemmelokalet, hvor valgtilforordnede hjalp tusindvis i Ikast med at få afrevet valgkortene.


- Man kan måske trække på smilebåndet over den procedure. Men vi har faktisk sparet ca. 200.000 kr i porto ved at undlade at sende to valgkort ud i to breve, som er standard. Vi skal bare sørge for næste gang at smide to afrevne valgkort i samme konvolut, siger Tom Uldahl Christensen.


Ordet er dit