Tip os log ind
Lone Jager Neldeberg glæder sig til samarbejdet med Den sociale Kapitalfond foto Ikast-Brande Kommune

Ikast-Brande var ikke i tvivl om social kapitalfond: Sagde ja som den første kommune

Lone Jager Neldeberg håber, at flere virksomheder og nye virksomheder kommer på banen
08. december 2016, 06.47

HJERTE Det handler ikke kun om at have hjertet på rette sted, selvom det selvfølgelig hjælper. Men for de fleste virksomheder er første prioritet, at få skabt vækst og øget indtjeningen på bundlinjen.

Og det er der ikke noget i vejen med.

Men Ikast-Brande Kommune vil gerne have fokus på, at øget vækst sagtens kan gå hånd i hånd med et social ansvar.

- Vi er i gang. Men med vores nye samarbejde med Den Sociale Kapitalfond håber vi at få endnu mere fokus på, at det også er vigtigt at få alle i gang på trods af udfordringer hos borgerne. Det kan lade sig gøre. Det har vi selv set, siger Lone Jager Neldeberg, teamleder i kommunens erhvervsafdeling.

Her var der heller ikke meget slinker i valsen eller problemer med at få den politisk opbakning til at indgå i et samarbejdemed Den Sociale Kapitalfond.


Den første, der siger ja

- Da de viste interesse for os, var vi ikke i tvivl om, at vi gerne ville i dialog. Vi har som den første kommune sagt ja til det og forventer at et par stykker følger med, siger hun.

Ikast-Brande Kommune har ikke på forhånd udset sig nogle virksomhede og har heller ingen planer om at prikke nogen venligt på skulderen forud for de åbne informationsmøder, der vil blive indkaldt til.

- Vi er ikke i tvivl om, at det for den enkelte virksomhed godt kan betale sig at få et håndholdt forløb »forærende«. Det handler om at at have hjertet på rette sted, men det er ikke altid så ligetil. Det handler også om kroner og øre på bundlinjen, lyder det realistisk fra teamlederen.

Hun håber, at flere virksomheder bakker op om den nye mulighed og på den måde går forrest i ønsket om, at bevise at socialt ansvar sagtens kan gå hånd i hånd med vækst.


Ordet er dit