Tip os log ind
Ikast Skytteforening er meget opmærksom på at sikre fremtiden og satser på tilgang af nye, unge medlemmer ?PRIVAT-Foto

Ikast-skytter sigter efter flere medlemmer

Ikast Skytteforening holder åbent hus på skydeanlægget i Ruskær
03. august 2016, 07.58

IKAST Med i omegnen af 100 aktive medlemmer er der fuld gang i skydningen i Ikast Skytteforening. Men der er plads til yderligere aktivitet, og derfor satser foreningen i bogstavelig forstand at få ram på en portion nye medlemmer, når der lørdag 13. august holdes åbent hus på skydebanen i Ruskær.

- Vi vil gerne vise vore fine faciliteter i Ruskær frem for interesserede. Og naturligvis samtidig stimulere interessen for skydning og gerne forøge medlemstallet. Vi har stort fokus på at få børn og unge i gang med skydesporten. Det er jo dem, der skal bære klubben videre i fremtiden, forklarer Ikast Skytteforenings formand, Henrik Rasmussen.

- Vi vil også benytte lejligheden til at fortælle om terrænskydning, hvor vi besøger andre skytteforeninger i landsdelen og deltager i konkurrencer, siger formanden.

Ved åbent hus-arrangementet inviterer skytteforeningen alle interesserede til selv at prøve at skyde, enten med gevær eller pistol - eller både-og.


Fremtid og fortid

Skytteforeningen med stort fokus på fremtiden har også en ganske imponerende fortid. Næste år er det ikke mindre end 140 år siden, Ikast Skytte-, Gymnastik- og Idrætsforening blev stiftet. Den første skydeplads lå på Højris Mark. Siden har skytterne været omkring Tulstrup, Hesselbjerg, Hagelskjær og Skelhøj Plantage, inden det nye og moderne anlæg blev bygget i Ruskær i 1990.

Her køres skiverne på 50 meter-banerne elektrisk ind. På pistolbanerne er vendbare skiver. Og på 200 meter-banerne er der elektronisk markering af skuddene.


IBF Arena om vinteren

Foruden skydeanlægget i Ruskær, har Ikast Skytteforening også lokaler i IBF Arena, hvor der skydes i vintersæsonen. Fra april til og med september foregår aktiviteterne i Ruskær, hvor klubhuset også danner ramme om et sjovt og uformelt sammenhold mellem skytterne.

- Det hænder også, at medlemmer dukker op på skydedage, uden at skyde, men blot for at få en kop kaffe og en hyggelig snak med de andre skytter. Foruden skydeanlægget får klubhuset også en vigtig rolle ved åbent hus-arrangementet lørdag den 13. august. Det er her, der bliver mulighed for at købe pølser og sodavand, fortæller Ikast Skytteforenings formand, Henrik Rasmussen.


Ordet er dit