Tip os log ind
38-årige Pauline Sonne-Schmidt fra Ikast er den ene af to modtagere af Helene Elsass Prisen 2019, som blev uddelt mandag.
Foto: Christian Stæhr

Ildsjæl fra Ikast hædret med fornem pris

Pauline Sonne-Schmidt fra Ikast viser vejen for mennesker med cerebral parese og har fået tildelt Helene Elsass Prisen 2019
05. marts 2019, 15.34

Ikast To seje, jyske kvinder skilte sig ud blandt de mange gode indstillinger til Helene Elsass Prisen 2019.

Derfor valgte udvælgelseskomitéen at dele prisen på 150.000 kroner mellem Pauline Sonne-Schmidt, der som ildsjæl har stablet venskabsweekender for børn med cerebral parese på benene, og Astrid Siemens Lorenzen, der selv har cerebral parese og er en fantastisk rollemodel.

Prisen, der tildeles en person, et projekt eller en institution, der har gjort en særlig indsats for mennesker med cerebral parese, blev mandag overrakt af H.K.H. Prinsesse Benedikte, der er protektor for både Elsass Fonden og CP Danmark (tidligere Spastikerforeningen).

Selv om prisen i år deles mellem to vindere, så er det helt berettiget i begge tilfælde, fortæller Nick Elsass, bestyrelsesformand i Elsass Fonden.

- Det er fantastisk, at vi i år kan hylde hele to personer, som uegennyttigt gør en kæmpe indsats for andre - specielt børn og unge med særlige udfordringer, siger han i en pressemeddelelse.


Vil have flere familier med

Det kræver et overskud af en anden verden at være mor til fire børn, hvor det ene barn har cerebral parese, passe job og så søsætte venskabsweekender, hvor familier med børn med cerebral parese mødes to gange årligt for at hygge sig, skabe venskaber og få netværk. Men det er lige præcis det, 38-årige Pauline Sonne-Schmidt fra Ikast har gjort.

- Jeg er imponeret over Paulines engagement og indsats for at stable venskabsweekenderne på benene. Hun fortjener i høj grad at få denne anerkendelse, og jeg håber, det kan inspirere andre til at skabe lignende tiltag, siger CP Danmarks landsformand, Lone Møller.

Prismodtageren selv håber at prisen kan sætte yderligere fokus på projektet.

- Jeg er rigtig glad og stolt over prisen, og det er helt vildt dejligt at få fokus på venskabsweekenderne på denne måde. Jeg håber, det her kan være med til, at flere familier får lyst og mod til at tage med på weekenderne, siger Pauline Sonne-Schmidt.

- Udover weekenderne, så mødes familierne også på andre tidspunkter, hvor det passer dem. Det her giver et godt netværk, erfaringsudveksling og mulighed for, at børnene kan prøve hinandens udstyr. Vi har fokus på succeshistorierne fremfor de mere negative oplevelser, tilføjer prismodtageren.


Motivation

Hun indrømmer, at hun blev meget overrasket, da hun fik beskeden om, at hun havde modtaget prisen.

- Jeg blev helt paf og tænkte, at den er da landet forkert. Men det er vildt dejligt med fokus på disse venskabsweekender, og jeg håber, at det får flere familier til at tage skridtet og tage med.

Astrid Siemens Lorenzen fra Sønderborg, siger om prisen.

- Jeg anser det, at være én af de to prismodtagere af Helene Elsass Prisen, som en enorm motiveringskilde. Det tydeliggør, at jeg er på rette vej med mit bidrag til vores fælles arbejde for at vise, at selvom man har et handicap, og dermed ikke har de samme vilkår som andre, behøver dette ikke at være en forhindring i at leve det liv, man ønsker, hvis betingelserne etableres.


Ordet er ditMere Ikast