Tip os log ind
For 30 år siden åbnede IM-genbrug en afdeling i Bording. Butikken har haft adresse tre steder i byen og er med tiden vokset til den 300 kvadratmeter store genbrugsforretning, som man i dag finder på Fabriksvej. 80-årige Ruth Nyrup var med fra begyndelsen, så hun kan også fejre 30-årsjubilæum.
Foto: Henrik Ole Jensen

IM Genbrug i Bording fejrede jubilæum

IM-genbrug kan snart igen fejre rund fødselsdag i Bording
21. november 2019, 12.05

Bording 20. november kan IM-genbrug i Bording fejre 30-årsjubilæum.

- Vi startede på Drosselvej 11. Det var mekanikeren, der havde en kælder, som vi kunne låne, fortæller Ruth Nyrup, der var med fra begyndelsen.

Hun var blot 50 år dengang, og det frivillige arbejde blev passet ind i tiderne sammen med hendes ren­gøringsjob.

Drosselvej var kun en midlertidig løsning, mens butikslokaler blev sat i stand på Bredgade.

I 2002 var det slut med at bo på Bredgade. Bygningen skulle rives ned for at give plads til lejligheder.

Løsningen blev at rykke ind i den ene ende af en tidligere trikotagebygning på Fabriksvej 1.

Den anden ende var dengang optaget af køkkenproducenten Invita.

Da Invita rykkede ud af bygningen, var IM-genbrug ikke sen til at overtage pladsen og etablere en ny møbelafdeling, så man nu i alt er oppe på 300 kvadratmeter genbrugsbutik.


IM

IM står for Indre Mission, og i skrivende stund har IM-genbrug 33 butikker fordelt over hele landet.

Alt overskuddet fra salget af genbrugsvarer går til kirkeligt og godgørende arbejde i både Danmark og udlandet.

I Bording er Ruth Nyrup og Benny Jensen blot en lille del af det frivillige korps, som modtager borgernes donationer af tøj, nips, lamper, legetøj, malerier, møbler og meget andet.

Alt sorteres grundigt - først i det, der er salgbart i butikken, og dernæst i det, der skal sendes som gaver til fattige på Balkan. Den sidste bunke er tøj i så dårlig stand, at det ryger i containeren.


Hvad med københavnere?

Har de mange tv-programmer om genbrugsguld og den store fokus på retromøbler og loppefund resulteret i en lind strøm af professionelle opkøbere?

- Nej, der har ikke været så stor forandring de seneste fem år. Det er jo ude på landet det her. Det er ikke Østerbro i København, siger Benny Jensen, som blev frivillig i IM-genbrug for 20 år siden.

Med andre ord er alt, som det plejer i butikken på Fabriksvej 1.


Halv pris hele ugen

Jubilæet fejres blandt andet med rigtig gode tilbud i uge 47.

- Vi kører med halv pris hele ugen, siger Ruth Nyrup.


IM-genbrug

IM-genbrug drives af Indre Mission og en masse frivillige ildsjæle. Overskuddet går til Søndagsskolernes (DFS) og Indre Missions arbejde, som blandt andet omfatter følgende:

Legestuer, børneklubber og sommerlejre giver børn chancen for at lære Jesus at kende og høre de mange spændende historier fra Bibelen

Familiearbejdet tilbyder undervisning og hjælp til at klare de mange udfordringer, der knytter sig til at være familie i et moderne og fortravlet samfund

Seniorarbejdet bidrager med fællesskab og mange aktiviteter til et meningsfuldt og aktivt seniorliv - herunder formiddagscafé, eftermiddagsmøder eller seniorkor

Tværkulturelt arbejde, blandt andet praktisk hjælp, rådgivning og danskundervisning i Aarhus og København. Danmarks tværkulturelle virkelighed gør, at Indre Mission satser betydeligt på at give en håndsrækning til integration

Kilde: Imgenbrug.dk

Ordet er ditMere Bording