Tip os log ind
Rektor på Ikast-Brande Gymnasium Marianne Dose Hvid.
Foto: Pr-foto

International uddannelse og sport giver fremgang til gymnasie

International uddannelse og plads til sport på skemaet står højt på ønskelisten hos unge uddannelsessøgende
19. marts 2019, 12.34

Ikast-Brande Der er rift om pladserne på Ikast-Brande Gymnasium.

Det kan rektor Marianne Dose Hvid konstatere, i takt med at årets ansøgertal tikker ind.

- Vi har i år en flot fremgang på både Pre-IB, IB og HF. Tallene er ikke endelige endnu, men med en fremgang på cirka 14 procent i forhold til sidste år ser det indtil videre positivt ud. Vi har oplevet en mindre tilbagegang på STX, men er til gengæld gået frem på de andre uddannelser, siger rektor Marianne Dose Hvid i en pressemeddelelse.

- Jeg hæfter mig især ved, at vi henter mange elever til vores internationale uddannelse, IB, og den forberedende Pre-IB. Jeg tror, at vi nu ser effekten af den nye og tilfredsstillende karakteromregningstabel for IB. Den giver elever med et IB-diplom stærke muligheder for at få adgang til videregående uddannelser både i Danmark og internationalt.


Sport og uddannelse

En anden højdespringer i år er den gruppe elever, der vælger at kombinere en ungdomsuddannelse med sport på eliteniveau. Samarbejdet mellem Ikast-Brande Gymnasium og Sportstarcollege Ikast-Brande er populært som aldrig før, og det betyder, at der i år er 39 college-elever, der er optaget på Ikast-Brande Gymnasium via Sportstar­college: 27 STX-elever, 4 på HF og 8 på Pre-IB og IB.

- Jeg synes, det er overordentligt positivt, at vi formår at tiltrække så mange unge mennesker med sportslige ambitioner. Det vidner om stærke, fleksible uddannelsestilbud og et solidt, lokalt samarbejde mellem college, de lokale sportsklubber, ISI og ungdomsuddannelserne i byen, siger Marianne Dose Hvid.

Også den nye professionsrettede toårige uddannelse til HF-eksamen har fået et solidt optag. De nye fagpakker på HF forbereder eleverne til videreuddannelse inden for områder som sundhed, marketing, it og multimedier, pædagogik og teknik.

- Det er min oplevelse, at eleverne på HF tiltrækkes af de meget konkrete fagområder på uddannelsen. HF er i højere grad blevet mere praksis- og anvendelsesorienteret. Fagpakkerne gør det nemt at gennemskue, hvilken vej man kan gå med en HF-eksamen i rygsækken, siger rektor Marianne Dose Hvid.


Ordet er ditMere Ikast-Brande