Tip os log ind
Sara Rusmann (tv) og Amalie Munk glæder sig til konfirmationen, fordi den betyder noget for dem. De er bevidste om, at de siger ja til deres dåb.

Ja! Vi vil konfirmeres

Når Sara Rusmann og Amalie Munk bliver konfirmeret i Ikast kirke den 6. maj, er det overvejet og gennemtænkt
30. april 2018, 13.54

KONFIRMATION Godt nok er det en tradition i deres familier, men de vil vælge selv:

"Da jeg blev døbt i Faurholt kirke, sagde mine forældre ja til, at jeg skulle døbes i den kristne tro. Nu vælger jeg selv, at jeg vil være kristen," siger Sara. Amalie nikker: "Jeg har nu altid været meget troende og sikker på, at jeg ville konfirmeres. Med min faster har jeg snakket meget om tro, Gud og Jesus. Hende har jeg spurgt, hvis jeg var i tvivl om noget."


Lært om Gud

Konfirmanderne synes, de har lært en del om Gud og trosbekendelsen. Og om, at Jesus også er her i dag. At han bærer vores synder- og tilgiver hver gang. At han gør alt i godhed. Undervisningen får nu ikke topkarakter i hver time. De synes fint om besøgene ude af klasselokalet.

"Det har da ikke været mit yndlingsfag, men alligevel har jeg glædet mig til at komme til konfirmandundervisningen. Det er nemlig rigtig hyggeligt," mener Sara. Inden længe skal de så svare på en række spørgsmål til overhøring. Det er de nu ret spændte på, og de er i gang med at øve svarene på 48 spørgsmål: "Måske tager de det bare mere seriøst her i Ikast end andre steder. Mine forældre synes da, det er ret vildt, at vi skal kunne det. Karin (præsten) siger, at vi skal se det som en stor samtale om det konfirmationen handler om," forklarer Amalie.

Pigerne kan slet ikke forstå, at konfirmationsdagen er lige om lidt. De har forberedt den i måneder: Kjolerne er klar, 2. dags-tøjet købt, detaljerne ved at være på plads. Og konfirmationsordene valgt. Saras er "Lad ingen tage jeres glæde fra jer." Amalies: "Jesus siger: Jeg er verdens lys. Den der følger mig skal aldrig vandre i mørke."


Ordet er ditMere Kirker