Tip os log ind
Både kontorassistent Anja Krabbe (t.v.) og direktør i Kibæk Presenning, Helle Nygaard, ser store fordele i at bruge jobbørsen.
Foto: Hk

Jobbørs hjælper HK'ere og firmaer

Jobsøgende kommer øverst i bunken og virksomhederne sparer ressourcer
10. september 2015, 11.46

Jobformidling Siden 1. januar i år har jobsøgende medlemmer af HK MidtVest og arbejdsgivere i det midt- og vestjyske kunnet få hjælp til at komme i kontakt med hinanden gennem HK Jobbørs.

Jobformidler Hanne Lund-Nielsen skaber kontakt til arbejdsgivere i området. Er der ledige stillinger, får hun oplysninger om, hvilke kompetencer en ny medarbejder skal have, og derefter søger hun i HK's database og finder de jobsøgende, der opfylder de ønskede krav.

- Både virksomheder og medlemmer har reageret positivt på indsatsen. Den tilbagemelding, vi får fra virksomhederne, er, at det er en god service, der hjælper dem til at finde egnede kandidater, og som sparer ressourcer i en ansættelsessituation. Og fra medlemmerne hører vi, at de er glade for at blive henvist til en arbejdsgiver, der har en ledig stilling, siger Karin Østerby, der er formand for HK MidtVest.


Orkede ikke annonce

Én af de virksomheder i det midt- og vestjyske, der har benyttet sig af ordningen, er Kibæk Presenning uden for Herning, der har 55 ansatte.

Kibæk Presenning producerer og sælger festtelte, lagertelte, terrasseafdækninger, lastbilpresenninger til transportbranchen, presenningløsninger til landbruget og skilte og reklametryk.

Virksomheden brugte tidligere på året jobbørsen.

- Jeg skulle bruge en kontorassistent, der kunne engelsk og tysk, lave regnskab og passe telefon, til en 30 timers stilling. Men jeg orkede ikke at sætte en annonce i avisen og få 250 ansøgere. Jeg mener, at man skal behandle hver eneste ansøger ordentligt, og det er svært, hvis der kommer så mange ansøgninger. I stedet tog jeg kontakt til HK Jobbørs, og i løbet af tre dage havde jeg syv CV'er på ledige kontorassistenter, der alle var virkelig godt kvalificerede til jobbet, siger direktør Helle Nygaard.


Slap for bunken

Helle Nygaard besluttede at kalde fire af kandidaterne til samtale i starten af juli, og valget af medarbejder faldt på 31-årige Anja Krabbe fra Herning, der startede hos Kibæk Presenning 3. august.

Hun er uddannet kontorassistent i 2009 og blev ledig 1. december 2014 efter at have arbejdet som salgsbackup hos en produktionsvirksomhed.

- Jeg blev kontaktet af HK, der ville høre, om mit CV måtte sendes ud til Kibæk Presenning, og så gik det ellers hurtigt. Som ledig søger du selv en masse jobs, men at du kan blive kontaktet gennem dit CV, synes jeg er dejligt. Uden HK Jobbørs ville jeg ikke have hørt om jobbet hos Kibæk Presenning, og jeg slap for at komme til at ligge i en bunke med 200 ansøgninger, forklarer Anja Krabbe.

Hun er glad for den aktive rolle, fagforeningen har spillet i hendes tilbagevenden til arbejdsmarkedet.

- Jeg føler, at fagforeningen kender mit jobområde, og hvad jeg kan og står for, og samtidig har den kontakt til en masse virksomheder, siger hun.

Det er ikke kun ledige medlemmer men også medlemmer, der ønsker at skifte job, der kan lægge deres CV ind på HK Jobbørs.

Siden HK MidtVest startede sin jobbørs er det blevet til 142 virksomhedsbesøg og 59 jobordrer. I alt 52 jobsøgende har fået deres CV formidlet videre til en arbejdsgiver, heraf har 15, det vil sige 28 procent, fået et job. HK Jobbørs samarbejder både med jobcentre og vikarbureauer.


Ordet er dit