Tip os log ind
Det går langt bedre end forventet med at få langtidsledige i job gennem det banebrydende og prisvindende projekt, som Ikast-Brande Kommune har indgået med Ramsdals Gruppen og EliteMiljø. Her ses statsminister Lars Løkke Rasmussen, da han i november 2017 var på besøg i EliteMiljøs træningscenter i Ikast.
Foto: Flemming Hansen

Jobprojekt med stor succes

Ikast-Brande Kommune og samarbejds-partnere har på halvandet år nået de mål, der oprindeligt var afsat seks år til
05. maj 2018, 06.30

Ikast-Brande - Det er en solstrålehistorie.

Sådan lyder det fra en smilende Birthe Sørensen (S), der er formand for Arbejdsmarkedsudvalget i Ikast-Brande Kommune.

Hun taler om det prisbelønnede og banebrydende beskæftigelsessamarbejde mellem rengøringsselskabet EliteMiljø, konsulentvirksomheden Ramsdal Gruppen og Ikast-Brande Kommune.

Projektet går ud på at give langtidsledige mulighed for - og modet til - at arbejde.

Belønningen er evnen til at udføre et meningsfyldt job og forsørge sig selv med en løn, der er markant bedre end kontanthjælp.

- På 16 måneder, har vi nået de mål, der oprindeligt var afsat seks år til, siger Birthe Sørensen.


Prinsen overrakte pris

Åbningen af EliteMiljøs træningscenter på Merkurvej i Ikast foregik sidst i 2016.

7. november 2017 stod det så lysende klart, at her var tale om en succes, at EliteMiljø fik overrakt »CSR People Prize 2017« af H.K.H. Prins Joachim ved konferencen »Grib Verdensmålene«. Da statsminister Lars Løkke Rasmussen dagen efter besøgte træningscentret i Ikast, var han derfor meget interesseret i at høre mere om rengøringsfirmaets samarbejde med kommunen om at tage socialt ansvar.


Målet er selvforsørgelse

Projektet får de langtidsledige ud af stuerne og ind på arbejdsmarkedet på en rolig og tryg måde.

- Det er foregået som en tre-trins-raket. Efter at være blevet gjort klar til arbejdsmarkedet hos Ramsdal, kommer de langtidsledige i praktik hos EliteMiljø, og bagefter får de fast job.

Oplæringen foregår ikke kun på Merkurvej, men også ude på skoler og institutioner, hvor EliteMiljø har regulære rengøringsopgaver.

Mens de langtidsledige er i træning, fortsætter de på kontanthjælp, som kommunen betaler.

- Ind til videre har 16 borgere været tilknyttet samarbejdet. Heraf er de 13 nu selvforsørgende, og de sidste tre ventes inden sommer at være klar til ekstra timer, så også de kan forsørge sig selv, siger Birthe Sørensen og tilføjer:

- Målet har hele tiden været, at borgerne skal i job. Ikke nødvendigvis fuldtidsstillinger, men bare det at de kommer i arbejde og til at lave noget, er godt. Så kan de på sigt få flere timer.


Ordet er ditMere Politik