Tip os log ind
Vibeke Larsen.

Julen er hjerternes fest

06. december 2017, 13.00

redaktionen modtager vi i øjeblikket en lind strøm af mails og pressemeddelelser om forskellige former for donationer og indsamlinger, der skal sikre julehjælp, -mad eller -gaver til familier, børn eller udsatte, der har svært ved at få julen til at hænge økonomisk sammen eller på anden vis har brug for hjælp i forbindelse med julen.

Der er butikker, som leverer fødevarer til herberger. Der er foreninger, som samler ind til den gode sag og håndterer et stigende antal ansøgninger om julekurve. Der er motionister, som cykler penge ind til Julemærkehjemmene. Der er humanitære organisationer, som støtter værdigt trængende med at få en god jul. Der er kunder, som køber ekstra varer til supermarkedets indsamlingshylde til julehjælp. Der er børn, der pakker 24 stykker af deres eget brugte legetøj ind, så andre børn også kan få en pakkekalender. Der er mennesker, som holder juleaften for mennesker, de ikke nødvendigvis kender, men som mangler et sted at være eller nogen at være sammen med.

Jeg bliver lige imponeret hvert år over de mange meget prisværdige og vigtige initiativer og indsatser her i december.

Julen er hjerternes fest, og mennesker, der kan, hjælper medmennesker, der ikke kan og har brug for det.

Det er en god juletradition.

Et lokalt eksempel er Mediehusets ugeavis Ikast Avis. Vores gode kolleger i Ikast har gennem en årrække været primus motor i det lokale julehjælpsprojekt »Julekurven«, hvor familier i Ikast-området kan søge om at få en julekurv.

I år har det initiativ fået mediefokus uden for vores lokalområde.

TV MidtVest havde læst Ikast Avis' artikel på vores nyhedssite aoib.dk om Julekurven 2017 og Jacob Tanis fra Ikast, der er muslim og gennem årene har doneret over 100.000 kroner til julehjælpsprojektet, fordi han gerne vil give noget tilbage til lokalsamfundet.

Det lavede stationen et indslag om, og den muslimske vinkel på en julehistorie var også for god for såvel TV2 som Ekstra Bladet til at lade ligge.

Ingen af medierne gjorde sig dog den ulejlighed også at huske at fortælle, at Julekurven er et hjælpeprojekt, som Ikast Avis på femte år står bag og laver sammen med Midtjyllands Frikirke og AB Kommunikation samt i samarbejde med Føtex i Ikast og andre lokale sponsorer - hvoraf Jacob Tanis er en af dem.

Men æres den, der æres bør - også i den gode sags tjeneste.

Det tænker jeg, at både Ekstra Bladet og TV2-stationerne selv forventer, når de står for indsamlingssamarbejder eller -shows.

Den detalje kunne måske også have forhindret noget af alt det Nationen-ævl, nogle af Ekstra Bladets læsere har skrevet i forbindelse med artiklen på eb.dk - om at Jacob Tanis da bare skulle nøjes med at give og ikke skilte med det i offentligheden for at få reklame. Det gør han jo heller ikke. Det er os medier, der interviewer og fortæller om ham og donationen, fordi han hjælper andre mennesker og måske kan inspirere andre til også at bidrage.

Men det til trods slipper han desværre heller ikke for skidtspandskommentarer og småracistiske bemærkninger, som åbenbart er standard på samme website.

Tænk at man ikke engang her i juletiden bare kan glæde sig på andres vegne og over andres næstekærlighed.

Men det er åbenbart ikke hos alle, at julen er hjerternes fest.

På gensyn her i Standpunkt på onsdag!

Vibeke Larsen

chefredaktør

vib@herningfolkeblad.dk


Ordet er dit