Tip os log ind
  • 1/:
  • 1/:
  • 1/:


Juleshow med hestevrinsk og Vild med Dans

Juleshow i Højris Rideklub
15. december 2017, 06.36

IKAST Højris Rideklub formåede endnu en gang at trække fulde huse til det netop afviklede juleshow. Tilskuerpladserne var fyldt op med forventningsfulde tilskuere, som var mødt frem for at se, hvad programmet dette år bød på.

Første indslag var en flot opvisning fra islænderklubben Nökkvi, hvor 6 ryttere - ung som ældre - på deres smukke islændere iført lyskæder viste deres kunnen, efterfulgt af fremvisning af hestene i de 5 forskellige gangarter.

Der blev også sagt farvel til en af klubbens talentfulde ponyryttere, som nu har nået en alder, hvor der ikke må startes på pony mere. Det var Laura Moberg Andreasen på ponyen Roda, der ved rosenparaden blev sagt tak til for hendes flotte indsats som ponyrytter.

Herefter var der opvisning af to af klubbens dygtige ekvipager, som har gjort sig ekstraordinært positivt bemærket på stævnebanerne i årets løb. Anne Mette Mikkelsen og den kun fem-årige Broholms Sorina er suveræn vinder af FjordTour 2017 samt vinder af DRF-ranglisten for fjordheste, nr. 4 i Jydsk Mesterskab for fjordheste, nr. 3 i Region Midt Cup og nr. 3 i Højris Rideklubs klubmesterskab.

Karina Blaabjerg har med Stald Kiel's Lyst vundet DM for fjordheste i både kørsel og all-round (all-round er dressur, spring og kørsel). Herudover har ekvipagen vundet sølv i dressur og all-round til NM for fjordheste.

Karina har med Bounty vundet NM i kørsel og deltaget i det officielle Verdensmesterskab i kørsel, hvor de sluttede som nr. 26 ud af 41 ekvipager.


En rigtige cirkushest

En rigtig "cirkushest" havde også fundet vej til juleshowet. Laura Schumann Torres - som er 6. generation af cirkusfamilien Schumann og hendes fantastiske andalusiske hingst viste hestekunst af høj kaliber, hvor publikum blev underholdt af den dygtige ekvipage som både kunne stejle, neje, lægge sig ned, hoppe i sjippetov osv.

Ved juleshowet benyttes også lejligheden til at uddele de flotte og velfortjente klubpriser til nogle af klubbens flittige og dygtige medlemmer.

Titlen som "Årets rytter" gik til Isabella Vorret Meedom, "Årets hesteven" blev Enna Seferovic, "Årets hyggespreder" blev Mette Krog og "Karoline Gammelbys Mindepokal" gik til Thalia Skovgård.

I løbet af stævneåret kæmpes der også om at ride flest point hjem til klubbens championatspokaler. Disse blev vundet af:

Dressur / pony: Margaretha Rosenkilde / Tackmann's Hochgenuss

Dressur / hest: Jeannette Tøndering Jensen - Fürst Romanuer

Spring / pony: Josephine Fisker Flensted / Jumandji

Spring / hest: Kamilla Monefeldt Jakobsen / Djursland's Pixiline

Elevrytter: Frederikke Krath

Herefter blev publikum tilskuer til et rigtigt eventyr: Snehvide og de 7 små dværge. Som i eventyret blev Snehvide desværre lokket til at spise et forgiftet æble og faldt om, men heldigvis kom prinsen forbi og vækkede hende med et kys, så hun og dværgene kunne fuldføre showet.

"Vild med dans" havde også fundet vej til Højris Rideklub - dog en lidt anden slags dans en man praktiserede i dette tv-program. Her var det linedance - og dette med en hest som danser. Karina Blaabjerg dansede sig igennem indslaget sammen med Herborg Linedancers - og efterfølgende fik udvalgte publikummer mulighed for at gøre kunsten efter på banen.

Showet blev afsluttet med luciaoptog og dans om juletræet, før julemanden ankom sammen med sin lille hjælper - julehunden Mitch - og delte godteposer ud til de mange søde børn.


Ordet er ditMere Ikast