Tip os log ind
Annette Mosegaard og Rene Nord Hansen vil have en ny fængselsbetjentskole placeret på Vestre Skole i Ikast.
Foto: Privat

K: Placer ny fængselsbetjent-skole i Ikast-Brande

15. januar 2019, 12.33

Ikast-Brande Den konservative folketingskandidat René Nord Hansen er i forbindelse med sit landspolitiske arbejde blevet opmærksom på, at der skal oprettes ny skole for fængselsbetjente i Vestdanmark.

I den forbindelse har han rettet henvendelse til sin partikollega i Ikast-Brande, byrådsmedlem Annette Mosegård om en mulig placering i Ikast-Brande kommune.

På finansloven er der afsat penge til den nye skole og Rene Nord Hansen har erfaret, at der ønskes en placering i eksisterende lokaler.

- Jeg blev opmærksom på dette og tænkte, at Ikast-Brande kommune var en oplagt mulighed til placering af en ny skole. Dels på grund af fængslet i Nr. Snede og dels på grund af Ikast Vestre skole, der stadig står ledig, siger Rene Nord Hansen

Formanden for erhverv-vækst og bosætning Annette Mosegård bakker op om, hvad hun kalder en glimrende ide.

- Det er meget vigtigt, at vi får uddannelser til vores område. Det er afgørende for vores udvikling, at de unge mennesker har mulighed for at blive uddannet lokalt. Derfor er det rigtigt set af René Nord Hansen, at Ikast-Brande kommune bør tilbyde at være vært for en kommende skole.

Annette Mosegård tilføjer:

- I byrådet har vi allerede ideer til brug af Vestre skole, men der er ikke sket en endelig vedtagelse. Det er klart, at hvis det er muligt at tiltrække en ny uddannelse til vores område, så vil vi forholde os til det og forhåbentligt gå aktivt ind i arbejdet."

Annette Moesgård vil tage ideen med til byrådet med henblik på at indsende et samlet forslag til Justitsministeriet.

- Beslutningen bliver truffet inden for relativ kort tid. Det er derfor vigtigt, at vi kommer på banen nu, og jeg vil selvfølgelig arbejde aktivt for at få det til at ske, siger Rene Nord Hansen.


Ordet er ditMere Politik