Tip os log ind
Man vil kunne kende personalet på tøjet, når de for eksempel cykler rundt i byen.
Foto: Tom Laursen

Kend dem på tøjet: Trafiksikre og energifyldte uniformer i bybilledet

Ny beklædnings-ordning i Sundheds- og Ældreafdelingen i Ikast-Brande Kommune
28. oktober 2019, 14.45

Ikast-Brande Personalet på plejecentre, i hjemmeplejen, sygeplejen, genoptræningsområdet og køkkenområdet har fået nyt arbejdsbeklædning. Nu vil man som borger i højere grad have mulighed for at genkende personalet fra Ikast-Brande Kommunes Sundhed-og Ældreafdeling. Sådan lyder det fra Dorthe Vogt Rasmussen. Hun er leder af køkkenområdet og aftaleholder i Sundhed og Ældreafdelingen i Ikast-Brande Kommune.

- Vi har fået flere positive tilkendegivelser på arbejdstøjet, og vi har også haft fokus på, at tøjet skal fremstå professionelt og samtidig give borgerne mulighed for at genkende personalet. Derudover har beklædningsordningen været i udbud, og i processen har der været medinddragelse af de beklædningsansvarlige, lyder det fra Dorthe Vogt Rasmussen, som tilføjer:

- Det har været et godt forløb, hvor alles bidrag var afgørende for en god proces. Ved alle områder - for eksempel i hjemmeplejen - gør beklædningsansvarlige et stort arbejde for at beklædningsordningen er velfungerende i hverdagen. Ansættes der nye medarbejdere, er det de beklædningsansvarlige, som finder ud af, hvilken beklædningspakke der skal bestilles.


Trafiksikre og iøjnefaldende

Den nye arbejdsbeklædning er sort. Den kan også bruges som en såkaldt overgangsjakke. Derudover har personalet fået en vinterfrakke. Sidstnævnte er i farven turkis. Flere steder på de turkise jakker ses også reflekser.

- Da mange medarbejdere cykler rundt for at besøge borgere, er der taget hensyn til trafiksikkerhed, og her er den iøjnefaldende farve samt de mange reflekser en fordel, siger Dorthe Vogt Rasmussen.

- Arbejdsbeklædningen vaskes og leveres af den udvalgte leverandør en gang ugentligt til de forskellige leveringsadresser. Det betyder, at medarbejderne klæder om til rent arbejdstøj hver dag, når de møder ind på deres arbejde. Det skyldes de såkaldte nationale infektionshygiejniske retningslinjer angående arbejdsbeklædning, som udstedes af Statens Serums Institut, lyder det videre.

I sin nye frakke står Michael Mørch, som er mødt op på Rolighedsparken for at få taget et foto til avisen. Michael Mørch er ansat i Madjyden og leverer mad rundt i kommunen. Han kalder jakken både pæn og praktisk.

- Den er desuden meget rar at have på, og man kan godt holde varmen i det, så det skal nok blive godt, fortæller Michael Mørch.


Ordet er ditMere Ikast-Brande kommune