Tip os log ind
Ikast Kirke.
Foto: Henrik Ole Jensen

Kirke får nyt tag

Ikast Kirke er pakket ind, mens tag og meget andre bliver ordnet
25. marts 2019, 17.05

Ikast Ikast Kirke vil i den kommende tid være pakket ind i stilladser og afspærringer, men der vil fortsat være åbent for gudstjenester og andre kirkelige handlinger.

Kirkens tag har gennem længere tid været utæt, så kirketjenerne har måtte stille spande og baljer op rundt på kirkeloftet, hver gang der var optræk til regn og afhængig af, hvor vinden kommer fra.

Det er derfor besluttet, at taget nu skal udskiftes. Det er en stor omgang med et så stort skifertag. Kun hjørnebygningerne fra 2005-2006 går fri.

Når nu stilladserne alligevel er oppe er det blevet besluttet, at også korset på toppen af kirketårnet bliver renoveret, og at urskiverne bliver frisket op.

- Det er opgaver der tidligere har været drøftet, men det ville være meget bekosteligt med stillads for at nå derop. Derfor udnytter vi situationen nu, når vi alligevel har stilladserne oppe, siger Kurt Tolstrup, formand for Ikast Menighedsråd i en pressemeddelelse.

Opgaven udføres som totalentreprise af John Enevoldsen fra Hammerum i samarbejde med Tømrerfirmaet Henrik Kristoffersen.

Arbejdet udføres i etaper og forventes afsluttet midt i august.

Menighedsrådet beklager de gener, det må give for kirkens brugere og besøgende, men det er et nødvendigt initiativ.


Ordet er ditMere Ikast