Tip os log ind
Mette Bock er hovedperson til den kommende menighedsaften i Ikast - tirsdag 20.marts
Foto: Pr

Kirkeminister på besøg i Ikast

Mette Bock deltager i menighedsaften i Ikast 20.marts
14. marts 2018, 14.29

MENIGHED Det er ikke så tit, man får besøg af en minister til menighedsaften. Det sker imidlertid tirsdag den 20. marts, hvor kultur- og kirkeminister Mette Bock kommer på besøg. Hun er ikke bange for at give udtryk for sine holdninger omkring folkekirken, om flygtninge, om det at være dansker og så meget andet.

Mette Bock ser ikke folkekirken som en kriseramt institution, selvom den for så vidt har mange odds imod sig. Sekularisering og en aggressiv ateistisk kampagne for blot at nævne et par ting, som i dag står folkekirken imod. Folkekirken er stadig en meget vigtig del af det danske samfund. Tre ud af fire er stadig medlemmer, og kontakten med befolkningen når hele tiden bredere ud gennem alle de tiltag, som i disse år finder sted ud fra den folkekirkelige hverdag. Folkekirken er en del af fundamentet for det danske samfund, og Mette Bock mener, at det kan folkekirken sagtens være i mange år frem, hvis medlemmerne fortsat vil have kirken og yde en aktiv indsats. Det er medlemmerne, der skal fremtidssikre folkekirken. Selv er Mette Bock et aktivt medlem af sin lokale kirke. Hun opfatter det at gå i kirke som søndagen, som en naturlig del af sit menneskeliv.

Som kulturminister arbejder Mette Bock også med at få stykket et nyt medieforlig sammen. Det bliver spændende at se, hvor mange liberale fingeraftryk, der vil komme på dette forlig. Mon ikke ministeren også vil komme ind på dette og andre af tidens aktuelle spørgsmål. Der er i hvert fald lagt op til en meget spændende menighedsaften i Ikast Kirkecenter, hvortil alle er meget velkomne.


Ordet er ditMere Kirker