Tip os log ind
Advokat Jakob Fastrup er gæst ved højskoleformiddagen og vil bruge sin taletid til dilemmaet mellem at følge de aktuelle love og sin egen samvittighed.
Foto: Tom Laursen

Kirken sætter fokus på pligt, ansvar og kærlighed

Højskole-eftermiddage byder på biografbesøg og fordrag
03. februar 2019, 09.08

HØJSKOLEEFTERMIDDAGE Ikast Kirke inviterer til højskoleformiddage i årets første tre måneder under det fælles tema: Pligt - Ansvar - Kærlighed.

Det indledende program er filmforevisning i Ikast Bio af den franske dokumentarfilm: De Uskyldige.

I december 1945 opsøger en ung nonne en fransk læge, som er udstationeret for Røde Kors i Polen for at afhjælpe de smertelige efterdønninger ved den netop afsluttede verdenskrig.

Lægen følger med tilbage til klosteret, hvor hun til sin forbløffelse finder en højgravid nonne i fødselsveer. Abbedissen har holdt det skjult for det omkringliggende samfund for at skærme for skammen. Snart går det op for lægen, at nonnerne har været ofre for massevoldtægter udført af sovjetiske soldater op til krigens afslutning.

Kontrasterne i filmen mellem de troende nonner og den ateistiske læge, der er bundet af kolliderende løfter og opfattelser af tilværelsen, viser efterkrigstiden fra en sjælden set kvindelig og religiøs vinkel.

På et metaforisk plan er den omsluttende vinter med til at formidle stemningen, men ligesom vinteren på et tidspunkt overmandes af sommeren, sådan bevæger filmens karakterer sig også ind i en genoprettelse af deres natur - uden at sige for meget, så ender filmen i sommer.

Højskoleformiddag i februar måned har som tema: Med lov skal land bygges!

Den lokale byrådspolitiker Frank Heidemann Sørensen vil belyse de udfordringer som det danske retssamfund i Danmark er stillet overfor.

Det sidste overskrift er: Civil ulydighed som pligt eller ret.

Advokat Jakob Fastrup er dagens gæst og vil komme ind på dilemmaet mellem at følge de aktuelle love og sin egen samvittighed.

Højskoleformiddag foregår den sidste torsdag i måneden.


Ordet er ditMere Kirker