Tip os log ind

Klar til et pust? Alt for mange kører med promiller i blodet

Ikast-Brande deltager i ny kampagne mod spirituskørsel
14. juni 2018, 06.23

færdselskampagne Der er stadig for mange, der sætter sig bag rettet og kører, når de har drukket alkohol. Med kampagnen »Klar til et pust?« vil Ikast-Brande Kommune og Rådet for Sikker Trafik nu minde alle om at lade bilen stå, hvis man har drukket alkohol til en af sommerens fester eller sociale sammenkomster.

Hver sommer stopper politiet alt for mange bilister på vejene, der har en for høj promille. Sommerens hygge med grill, strandture, by- og havnefester betyder, at der er mange anledninger til at nyde alkohol. Desværre er der stadig problemmer med folk, der sætter sig bag rattet, selv om de er i tvivl om deres promille.

Kampagnen skal minde folk om, at hvis de ikke er klar til at puste i politiets alkometer, så bør de lade bilen stå.

Alkohol i hver sjette dødsulykke

Mens vi er blevet bedre til at lade bilnøglerne ligge hjemme, når vi tager til julefrokost i december, så kniber det mere i sommermånederne.

- Det er svært at beregne sin promille, så lad være med at tage chancen. Alt for ofte går det galt, og man risikerer at skade enten sig selv og andre eller at miste kørekortet. Skal du til et sommerarrangement, hvor der er alkohol, så lad bilen stå der hjemme og planlæg på forhånd, hvordan du kommer sikkert hjem, siger Maria Bryld Tværmose Hansen, projektleder i Rådet for Sikker Trafik.


Ordet er ditMere Ikast-Brande