Tip os log ind
Foto: Karsten Damm

Klar til finaleløbet

17. september 2019, 11.11

Motorsport I weekenden 7. og 8. august blev GP Danmark afviklet på Jyllandsringen og traditionen tro var det med deltagelse af Nygaard Racing fra Ikast.

Teamet var opsatte på at gentage dobbeltsejren fra sidste løb - også selv om Tommy denne gang skulle have 80 kilo »succesballast« med.

I første heat måtte Tommy Nygaard se sig hensat til en startplacering som nummer to og kørte en sikker heatsejr hjem.

Da man vender rækkefølgen på de otte hurtigste biler fra heat 1 til starten på heat 2, betød det, at Tommy skulle starte nede som nummer 8.

- Jeg skal være ærlig og sige, at med 80 kilo ballast og en startplacering så langt nede i feltet så gik jeg faktisk og håbede på regnvejr til heat 2, fortæller Tommy Nygaard. De ekstra 80 kiloudlignes en lille smule i regnvejr, for så kører vi alle sammen lidt mere forsigtigt og bremser måske lige en anelse tidligere end i tørvejr. Jeg havde joket med Karsten (Damm) fra teamet om, at hvis han kunne sørge for regnvejr til heat 2, så skulle jeg nok sørge for en sejr, fortæller Tommy med et skævt smil.

Langt hen på eftermiddagen så det ud til, at Karsten ville få svært ved at holde sin del af aftalen, men bare 10 minutter før starten på heatet, åbnede himlen sig og så var resten op til Tommy. Da starten gik, var der flere af konkurrenterne, som havde svært ved at komme afsted, så da feltet nåede sving 1, var Tommy allerede oppe på fjerdepladsen. Her efter gik det slag i slag op gennem feltet og allerede på tredje omgang var Tommy og Swiften i front og blev der løbet ud.

Så trods en ekstra "passager" på 80 kilo, lykkedes det Team Nygaard at indfri deres forventninger til en dobbeltsejr. Næste løb bliver finaleløbet på Jyllandsringen 5.-6. oktober.

Her vil Tommy igen skulle have 80 kilo med, så det bliver spændende at se, om det kan blive til tre dobbeltsejre i træk.


Ordet er ditMere Sport