Tip os log ind

Klassisk kirkemusik i Engesvang Kirke

Kirkens organist, der er uddannet koncertpianist, giver koncert
29. september 2019, 13.06

Engesvang Det er den klassiske kirkemusik, man vil kunne opleve ved den kirkekoncert, der er i Engesvang Kirke torsdag 10. oktober.

Kirkens organist, Nana Voskanyan, vil spille værker af to af barokmusikkens komponister.

Barokmusikken, der havde sin storhedstid fra 1600-tallet til midt i 1700-tallet, er noget af den musik, der spilles meget af i kirkerne. De helt store komponister i den genre er Bach, Händel, Vivaldi og også danske Buxtehude.

To af de knap så kendte er Domenico Zipoli (1688 - 1726) og Domenico Scarlatti (1685 - 1757), er dem man vil kunne lytte til ved koncerten i Engesvang Kirke.

Nana Voskanyan fortæller, at hun har valgt en koncert med de to komponister som en start på en turné gennem den klassiske musik.

- Hvis jeg får mulighed for det, vil jeg i senere koncerter spille værker af de senere komponister, siger Nana Voskanyan og tilføjer:

- Barok er den musikstil, der er tættest på kirken, og faktisk er barokken også grundlaget for den senere sekulære musik.

Koncerten bliver dels på orgel og dels på klaver. Scarlatti komponerede primært til cembalo, men Engesvang Kirke er kun et moderne klaver. Mange af barokkens komponister skrev til orgel.

Klaver og flygel er også Nana Voskanyans primære instrument. Hun er uddannet i det instrument i Armenien, hvor hun har taget en uddannelse som koncertpianist og musiklærer. Desuden har hun modtaget undervisning i Schweiz.

De seneste år har hun boet i Pårup, og siden sidste vinter har hun virket som organist ved Engesvang Kirke.

I Armenien har hun aldrig stiftet bekendtskab med orglet, så nu er hun i gang med en organistuddannelse ved Kirkemusikskolen i Vestervig.

Der er gratis adgang til koncerten.

Allerede fredag 29. september er der også koncert i Engesvang Kirke.

I forbindelse med kulturnatten er der i Engesvang Kirke gospelkoncert med Meraki Gospel Choir under ledelse af Lydiah Wairimu og med pianisten James Khoanyana.


Ordet er ditMere Engesvang