Tip os log ind
 • 1/: Lonesome Cowboys er de lokale rockere, der i lørdags havde besøg af klubber fra store dele af Jylland.
  Foto: Laila Kempel
 • 1/: Der var gamle knallerter i mange afskygninger til træf i Bording.
  Foto: Laila Kempel
 • 1/: Knallertrockere er til fis, ballade kys og kram.
  Foto: Laila Kempel
 • 1/: Ung som gammel med og uden rævehaler samlet til fælles passion for gamle knallerter.
  Foto: Laila Kempel

Knallertrockere samlet til fest i Bording

Puch Maxi er i høj kurs - når entusiasterne mødes med tohjulere, mælkekasser og rævehaler
05. september 2019, 14.32

BORDING Der var dækket op til fest, da de lokale knallertrockere fra Lonesome Cowboys havde indbudt til træf i det midtjyske.

Det betød, at tøffende køretøjer af varierende årgange trillede ind fra alle verdenshjørner.

Nogle larmede mere end andre. Nogle havde en grøn mælkekasse - , andre en gammel øltrækasse monteret på bagsmækken. Rævehaler og røverhistorier var der også mange af, ligesom rygmærkerne blev luftet på årets sidste officielle sommerdag

- Knallertrockere er kun til fis, ballade og masser af kys og krammere, fortalte Kevin Rahbek Petersen fra Bordingklubben Lonesome Cowboys, mens han tålmodigt forsøgte at få en ældre hvid knallert til genfinde sin motorlyd.

Mens han skruede og udskiftede reservedele, og efterfølgende ihærdigt ville løbe det tohjulede køretøj tilbage til livet, så var træffets øvrige deltagere ramt af motorstoppet ved Hjerter 7 i Bording.

Det gav anledning til en mindre fest i sommervarmen, hvor der blev tanket op af både vådt og tørt.

Lonesome Cowboys har flere traditioner: En af dem er at besøge klubbens formand Rene Lund Jensen, der i mange år drømte og fablede om at lave en knallertklub. Han nåede dog aldrig at fuldende drømmen - men det gjorde kammeraterne, så for i fællesskab at hylde deres afdøde kammerat.

Han er for evigt formand for klubben, der har flere traditioner - men blandt andet, at de kører forbi Engesvang Kirkegård for at hilse på formanden.

Blandt gæsterne til knallerttræffet var tre kammerater fra Videbæk, der endnu ikke har fået rygmærker på deres jeansvest.

Trekløveret kører på Honda Amigo, Puch Maxi og Mobilette og har knallertinteressen tilfælles.

- Vi havde besøg af Lonesome Cowboys tidligere på sæsonen, så nu besøger vi dem, forklarer Martin Pedersen, der gerne kører mindst 100 kilometer sammen med kammeraterne Kristian Pauw og Jesper Larsen, når de skal lufte deres tohjulede ældre knallerter.

- Vi bruger sommermånederne på at køre Danmark tyndt, så vi har noget at skure og reparere på i løbet af vinteren, forklarer kammeraterne.

Hos Bordings knallertrockere er det vigtigt, at det er en Puch Maxi man kører på - om så monterer den med mælke eller ølkasse betyder ikke så meget.

Det gør fællesskabet til gengæld og kan man få drejet gashåndtaget ekstra i bund, så handler det blot om at få produceret noget »ægte mandeparfume« som »Mr. Longsnap« alias Martin Hyldmar forklarede.

Lonesom Cowboys har lige fået sig et fælles mødested - et klubhus ved Simmelkjær - hvor de påtænker at mødes cirka en gang i måneden.

På besøg i lørdags var der blandt andet gæster fra knallertklubberne Maxi Mania fra Esbjerg, Quarks brødre fra Silkeborg, og Rævehalerne og Hystaderne fra Horsens.
Ordet er ditMere Bording