Tip os log ind
Anette Mosegaard (K)

Kommunen vil ansætte guide til at hjælpe bosættere

16. juni 2018, 09.01

bosætning Blandt andet lokalpolitikere og detailhandlen kan dagligt se det nedslående syn af personer, der i biler og tog forlader Ikast-Brande Kommune, når det er fyraften.

Det skal der gøres noget ved, og formanden for Erhverv, Vækst og Bosætningsudvalget, Annette Mosegaard (K) har sat sig for, at hun vil være kvinde for at vende den udvikling.

- Vi har i udvalget været på studietur, og det har blandt andet givet inspiration til at vi må have en bosætningsguide. Det ham man i blandt andet Vejle, og her fungerer det så godt, at blandt andre Siemens anbefaler deres ansatte at henvende sig til Vejle. Det er bare ikke i orden. Vi må også på banen, siger Annette Mosegaard.

Det er tanken, at bosætningsguiden som navnet antyder skal vejlede potentielle tilflyttere med stort og småt, så flytningen til Ikast-Brande Kommune sker med så små bump på vejen som overhovedet muligt.

I første omgang er det tanken, at den ny guide skal finansieres indenfor udvalgets ellers ret begrænsede budget, og stillingen skal i første omgang gælde for en periode på tre år.

Indstillingen fra Erhverv, Vækst og Bosætningsudvalget skal vedtages i byrådet, inden man kan gå ud og finde den helt rigtige person til den ret specielle stilling.


Nye fokusgrupper

Et andet markant tiltag fra det relativt nye Erhverv, Vækst og Bosætningsudvalg er forslaget om et hurtigt-arbejdende underudvalg med forskellige fokusområder.

Det kommer til at omfatte formanden Annette Mosegaard med skiftende udvalgsmedlemmer, der vil være håndplukkede til opgaven.

- I første omgang skal vi se nærmere på bosætning. Jeg regner med, at et underudvalg vil have en levetid på et halvt år, og undervejs vil der så blive holdt to-tre møder. Resultaterne af arbejdet vil så blive lagt frem i det egentlige udvalg og byrådet, forklarer Annette Mosegaard.

Der vil efter hendes mening være tale om underudvalg, der arbejder målrettet med et enkelt emne.

Efter bosætningen følger fokusområder som turisme, detailhandel og erhvervsudvikling.

Det er tanken, at de håndplukkede »udvalgsmedlemmer« skal arbejde frivilligt, og Annette Mosegaard er sikker på, at det ikke bliver noget problem at få relevante personer på de forskellige fokusområder til at give et nap med.


Ordet er ditMere Ikast-Brande